Україна

Секретаріат не пустить Піскуна до прокуратури

31 January 2008, 19:17
Керівник Служби з представництва в судах України інтересів Президента України Секретаріату Глави держави Руслан Кирилюк наголошує, що заяви Святослава Піскуна стосовно його поновлення на посаді генерального прокурора необґрунтовані.

Як повідомили
у прес-службі Президента, про це Кирилюк заявив, коментуючи намір Піскуна подавати до суду з метою поновлення на посаді генпрокурора у зв’язку з визнанням Конституційним Судом закону про особливості звільнення з посад осіб, які суміщають депутатський мандат з іншими видами діяльності, неконституційним.

Як cказав Кирилюк, відповідно до частини другої ст. 152 Конституції закони, які визнані неконституційними, втрачають чинність з дня ухвалення Конституційним Судом рішення про їх неконституційність.

Таким чином, відзначив Кирилюк, до прийняття 29 січня 2008 року Конституційним Судом рішення про неконституційність Закону «Про особливості звільнення з посад осіб, які суміщають депутатський мандат з іншими видами діяльності», цей Закон діяв і міг застосовуватися. Іншими словами, пояснив представник Секретаріату Президента, згадане рішення КС не має зворотньої дії у часі.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі