Суспільство

Активісти разом із міліцією створять патрулі, які будуть контролювати в’їзд в Житомирську область

22 February 2014, 16:41

У Житомирі активісти разом із міліцією створять піші та автомобільні патрулі.

Про це 22 лютого заявили представники Самооборони місцевого майдану та житомирської міліції.

Зокрема, в.о. начальника управління громадської безпеки УМВС України в Житомирській області, полковник міліції Юрій Дем’яненко зазначив, що буде відслідковуватись обстановка на посту в Кочереві.

«У Житомирі будуть автомобільні маршрути, будуть піші патрулі. На кожен борт автомобіля ми будемо запрошувати по два чоловіка з громадськості, до складу піших патрулів також входитиме громадськість. На борт автомобілів управління Автоінспекції будемо запрошувати по два представника населення. Була пропозиція сьогодні про те, щоб відслідковувати обстановку на території Житомирської області: на постах в Кочереві, Новограді-Волинському, Коростені додатково виставити жителів області, які будуть спільно з працівниками міліції контролювати в’їзд-виїзд в Житомирську область. Давайте ми вийдемо усі на вулиці і давайте вже наводити порядок», - закликав Дем’яненко.

Активіст, який представився сотником житомирської Самооборони, наголосив, що учасники патрулів будуть без масок і зброї.

«У нас є домовленість з міліцією, про те, що ми спільно патрулюємо місто. Наші патрульні без масок, без озброєння спостерігають за порядком і допомагають міліції. Ми знайшли спільну мову і готові допомагати міліції, яка в, свою чергу, теж пішла з нами на контакт», - зазначив активіст.

Він також заявив, що майданівська Самооборона зараз патрулює лише територію місцевого майдану, а люди, які в масках і з палицями ходять вулицями міста, жодного стосунку до майданівців не мають.

«Є люди, які рухаються по місту, яких не можна ідентифікувати, які мають при собі холодну зброю чи палки. Хочемо сьогодні офіційно заявити від «Правого сектору», від «Демократичного альянсу», що майданівська самооборона не виходить за периметри майдану. Вона патрулює тільки територію майдану. Все, що відбувається поза межами майдану, якщо там є люди в масках чи з палицями, чи ще з чимось іншим, ніякого відношення вони до нас не мають. І просимо повідомляти нас і міліцію про такі випадки», - закликав сотник Самооборони.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі