Суспільство

Закордонний паспорт за 170 гривень отримав житомирянин Іван Фурлет, але іншим так не "пощастить"

27 February 2014, 19:34

Омріяний закордонний паспорт за 170 гривень отримав Іван Фурлет. Активіст Демократичного альянсу більше двох років намагався довести, що саме стільки коштує документ для виїзду за кордон. Отриманню передували численні суди, заяви в міліцію, акції протесту. Дійшло навіть до того, що Іван прикував себе ланцюгом до батареї в Управлінні Державної міграційної служби в Житомирській області.

Прийшовши напередодні у ДМС Іван знову очікував на протидію з боку працівників. Проте, паспорт йому видали без проблем.

«Щойно я повернувся з ДМС, де отримав паспорт згідно законних процедур за 170 гривень. На жаль, для цього довелося попітніти команді активістів «Стоп свавілля в паспортних столах» та команді «Демократичного Альянсу» більше двох років. Я отримав запевнення від начальника Житомирської області ДМС, що він зобов'яже всіх працівників дотримуватися законодавства, не співпрацювати з фірмою ДП «Документ», не перенаправляти туди людей і відповідно працювати законно», - повідомив Фурлет.

27 лютого прес-служба ДМС розповсюдила інформацію про те, що паспорта за 170 гривень Івану Фурлету видали «з метою уникнення ускладнення ситуації».

«Інформуємо, що 26.02.2014 до службового приміщення УДМС України в Житомирській області увійшло біля 20 молодиків, обличчя яких були приховані масками, назвавшись представниками «Правого сектору» та «Демократичного альянсу», стали вимагати зупинити протизаконні дії працівників УДМС  під час стягнення з громадян коштів за оформлення паспортно-візових документів, зокрема за оформлення та видачу паспортів громадянина України для виїзду за кордон. Одним із учасників цієї події був заступник голови партії «Демократичний альянс» Фурлет Іван Володимирович,  який  вимагав видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон оформленого ним за сплачені кошти у сумі 170 грн. З метою уникнення ускладнення ситуації, в порушення вимог законодавства України, було прийнято рішення про видачу Фурлету І.В. паспорта громадянина України для виїзду за кордон», - йдеться у повідомленні обласного управління ДМС.

Фото прес-служби ДМС

«Окрім державного мита (170 грн.), постановою Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2011 року № 1098 передбачено оплату громадянами при оформленні паспорта громадянина України для виїзду за кордон вартості платної послуги «Оформлення та видача паспорта громадянина України для виїзду за кордон» (87,15 грн.) та оплату вартості бланка (на сьогоднішній день це 120 грн.). В разі термінового оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон : держмито – 340 грн., платна послуга – 174,30 грн., вартість бланка паспорта – 120 грн. Зазначені вище платежі є обов’язковими при наданні зазначених послуг», - нагадують в управлінні ДМС.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі