Події

У Житомирській області суддя використовував арештантів на ремонті хати своїх батьків

3 February 2008, 10:08

Співробітниками обласного Управління СБУ у взаємодії з прокуратурою Житомирської області викрито протизаконну діяльність судді одного з районних судів області, - повідомляє Прес-група УСБУ в Житомирській області.

Як свідчить проведена перевірка, при розгляді матеріалів про притягнення до адмінвідповідальності за ст.173 (Дрібне хуліганство) КУпАП одного з мешканців райцентру суддя застосував до нього адміністративне стягнення у вигляді адміністративного арешту строком на 15 діб.

Згідно з чинним законодавством, під час перебування в ізоляторі тимчасового тримання адмінарештовані (за їх згодою) можуть використовуватися на фізичних роботах на промислових підприємствах, інших організаціях тощо за заявками керівників цих підприємств і організацій (при цьому фактично виконаний ними об’єм робіт оплачується відповідно до договору). Тож суддя неодноразово звертався до райвідділу міліції з приводу того, що правопорушник потрібен «для виконання суспільно-корисних робіт в приміщенні суду». Однак на ділі ці «суспільно-корисні роботи в приміщенні суду» перетворилися на кваліфіковані ремонтні роботи на будівництві будинку, який належить батьку судді (звісно, безоплатні).

Матеріали, отримані співробітниками УСБУ, у встановленому законом порядку були скеровані до прокуратури Житомирської області, якою стосовно 28-річного «служителя Феміди» порушено кримінальну справу за ч.2 ст.364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України, що передбачає у якості покарання позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Наразі триває досудове слідство.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі