Економіка

На Житомирщині керівники підприємств не хочуть платити людям зарплату

22 February 2007, 15:40

Територіальна державна інспекція праці у Житомирській області повідомляє, що державними інспекторами праці здійснюється постійний контроль щодо погашення заборгованості з виплати заробітної плати, дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці, нарахування індексації заробітної плати, а також компенсації втрати частини заробітної плати у зв’язку з порушенням термінів її виплати.

За січень місяць нинішнього року здійснено 122 перевірки з дотримання законодавства про працю, в тому числі щодо заборгованості – 61, що становить половину від загальної кількості перевірок на 121 підприємстві, організації, установі, серед них на 58 підприємствах – боржниках із виплати заробітної плати.

За результатами перевірок складено та передано до суду 82 протоколи про адміністративні правопорушення щодо посадових осіб, що становить 68% від загальної кількості перевірених підприємств, установ, організацій; по заборгованості – а 49, що складає 84 % від загальної кількості перевірених підприємств-боржників. За результатами розгляду протоколів винесено судами 40 рішень щодо адміністративної відповідальності, з них з накладанням штрафних санкцій – 31.

За невиконання законних вимог державних інспекторів праці за статтею 188-6 КУпАП державними інспекторами праці оштрафовано 4 посадових особи на суму 680 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі