Спорт

Єдину житомирську ковзанку, придатну для тренувань хокеїстів та фігуристів, до кінця березня можуть закрити

13 March 2014, 20:11

 Незабаром єдину придатну для тренувань ковзанку, яка знаходиться в житомирському ТРЦ «Глобал UA», планують закрити. Власникам невигідно утримувати її в теплу пору року, бо це потребує подвійних затрат електроенергії.

Продовжити тренування через півроку все одно, що починати з нуля – переконана голова обласної федерації фігурного катання Ірина Устимович, яка впродовж чотирьох років тренує фігуристів. За її словами, такі перерви неприпустимі, особливо для талановитих дітей, які планують займатися цим спортом професійно.

Щоб привернути увагу житомирських чиновників до цієї проблеми, 13 березня з плакатами і транспарантами на мирну акцію «Врятуй ковзанку!» вийшли близько двох десятків батьків юних фігуристів та хокеїстів. Вони хвалилися успіхами своїх чад, а ті охоче демонстрували медалі.

«Наша команда їздила в Вінницю на міжнародний конкурс з фігурного катання. Ми там вигравали перше, друге, третє місце. Ми завжди хочемо вигравати призові місця і стараємося, хочемо тренуватися», - каже юна фігуристка Вероніка Остапенко.

Бабуся іншої фігуристки, Олександри, теж бідкається, що каток закривають і розказує, скільки зусиль та грошей вона витратила на те, щоб онука займалася фігурним катанням.

«Ми на каток прийшли з його відкриттям. Я привела дитину: вона перестала хворіти, а тепер привозить багато медалей. І зараз це все у нас забрати? Я виносила всю пенсію на той каток, я вам чесно кажу, тому що це дуже дорого: і ковзани 3 тисячі гривень коштують, і сукня 1,5 тисячі. І сьогодні в нас забирають це, забирають здоров'я, забирають красу, забирають все, мені хочеться плакати», - говорить жінка.

Про те ж саме просять і хокеїсти. Керівник дитячої хокейної команди «Арсенал-Полісся» Геннадій Муравський каже: на тренування у Житомир вони з’їжджаються з усієї області. 

Обласні чиновники готові сприяти і домовлятися з Києвом про зниження тарифів на електропостачання для власника ковзанки. Директор департаменту сім'ї, молоді та спорту Житомирської облдержадміністрації Раїса Гула переконує, що вона усіма можливими способами намагатиметься зберегти ці види спорту – хокей та фігурне катання.

Якщо чиновники не домовляться до кінця березня – ковзанку зіллють і близько 100 фігуристів та 120 хокеїстів на півроку залишаться без льоду. Батьки у відчаї і просять поквапитися з перемовинами.

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі