Події

Житомирська самооборона відхрещується від звинувачень у причетності до пограбувань та побиття людей

14 March 2014, 12:21

 Житомиром шириться інформація, що самооборона грабує кабінети облдержадміністрації, а ночами п’яні активісти б'ють перехожих і займаються мародерством. Ці історії чули і у штабі самооборони, але обвинувачення відкидають.

Новопризначений координатор самооборони Віктор Котович показує на першому поверсі облдержадміністрації чотири кабінети, у яких розмістилися активісти. Ще дві кімнати займає комендатура місцевого Майдану та Правий сектор. Головний самооборонівець області спростовує інформацію, що його активісти займаються пияцтвом. Переконує: у їхніх рядах панує «сухий закон», а на ночівлю бійці залишаються, щоб берегти своє майно.

Втім у міліції повідомляють: поки революціонери пильнують свої речі, працівники облдержадміністрації повідомляють, що з їхніх кабінетів майно зникає.

«На тому тижні було отримано 7 повідомлень представників ОДА про те, що в нічний час і у неробочий час зі службових кабінетів працівників обласної адміністрації були викрадені речі: оргтехніка, особисті речі. Працівниками міліції було затримано декілька осіб, з якими проведені слідчі дії, які показали, як вони брали ці речі, куди вони здавали. Зараз по даним фактам проводиться перевірка», - розповів начальник УМВС в Житомирській області Юрій Демяненко.

До якої організації належать затримані у міліції не розголошують, втім у самообороні зізнаються – один з їхніх активістів дійсно знаходиться під вартою.

«Є у нас такий хлопець, його проблема в тому, що він 6 місяців не ходив на відмітку. Він був на умовному терміні і не відмічався. Він зараз перебуває під слідством і його запобіжний захід – це під вартою», - каже Віктор Котович.

Звільнити кабінети облдержадміністрації активісти самооборони обіцяють як тільки отримають інше приміщення, де зможуть розмістити штаб. А ще просять повідомляти їм про правопорушників, які видають себе за «самооборону».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі