Події

Податкова та прокуратура вилучили в магазинах Житомира партію фальсифікованого алкоголю на 7 млн. грн.

3 April 2014, 18:38

 Замість цілющої настоянки – горілка, замість акцизної марки – «фантик».

Завдяки спільним діям податкової міліції та прокуратури області у Житомирі було вилучено чергову партію фальсифікованого алкоголю, вартістю 7 мільйонів гривень. Фальсифікат виробляли на одному з нелегальних заводів у Черкаській області, а реалізовували на Житомирщині. Півлітрову пляшку «цілющого бальзаму» у крамницях продавали за 20 гривень.

Попри те, що власник переконував – він продає саме настоянку, яка не потребує ліцензування, експертиза довела – продукт є горілкою, а незаконна схема здійснена з метою ухилення від сплати акцизного збору, через що держава недоотримала близько 3 мільйонів гривень.

Працівники податкової міліції під час обшуків на складах однієї з відомих торгівельних мереж Житомира вилучили близько 260 тисяч пляшок цієї горілки. Чи є вона небезпечною для здоров'я – встановлюють експерти.

«Зареєстровано кримінальне провадження за ч.3 статті 204 Кримінального кодексу України. Відповідальність – позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією вилученої продукції. Зараз проводиться ряд експертиз, які мають дати відповідь на питання, чи становила вона загрозу життю і здоров'ю громадян. Але, звичайно, якщо вона була зроблена в таких умовах, то не відповідала держстандартам», - повідомив старший оперуповноважений оперативного управління ГУ Міндоходів у Житомирській області Олександр Воробей.

Нагадаємо, що кілька днів тому у Коростені податківці вилучили партію фальсифікованої горілки на суму близько мільйона гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі