Україна

”Марсіани” в Маріїнському парку, або як у Києві відставки мера вимагали (ФОТО)

6 February 2008, 07:52
П’ять наметів для підписів за відставку міського голови Леоніда Черновецького поставили вчора біля Верховної Ради прихильники БЮТу, Блоку Кличка, ”Народної Самооборони” та громадської організації ”Я — киянин”.

Аби підписатися, слід було вказати своє ім’я, прізвище, номер і серію паспорта, адресу проживання та дату.

Пенсіонер Микола Ковганич розписався на папері з вимогою провести вибори міського голови й Київради.

— Мені ніхто не платив за мітинг. Бачу, що Черновецький — не мер для міста. Тому голосую проти нього, тому прийшов сюди, — каже він ”ГПУ”, ховаючи паспорта до коричневої куртки. Раніше чоловік працював науковим співробітником одного з місцевих науково-дослідних інститутів.

Мітингувальники почали збиратися біля станції метро Арсенальна о дев’ятій ранку. До Верховної Ради йшли тротуарами по вул. Грушевського. Дехто згадував про події Майдану 2004-го.

Із 9.20 людей біля Верховної Ради більшає щохвилини.

— Шановні кияни! Огляньтеся праворуч і ліворуч! Нас тут близько десяти тисяч! — кричить один із активістів у мегафон.

Міліціонер, який стоїть біля чавунної огорожі навколо парламенту, усміхається.

— Ну, тут максимум до тисячі народу буде, — каже він.

— Давайте ще раз оголосимо наші вимоги! Києву — чесну владу! Геть Черновецького! Припинити дерибан землі! Шановні друзі, огляніться навколо! Мені кажуть, що нас уже п’ять тисяч, — за 10 хв. знову кричать у той самий мегафон.

О 10.00 на імпровізовану сцену вийшли троє людей, переодягнених інопланетянами. Вони кілька хвилин невміло танцюють, перевалюючись із боку на бік. Натовп регоче. Кілька працівників ”Київавтодору” в помаранчевих жилетках заходяться сміхом, побачивши ”інопланетян”. Потім дістають мобілки і знімають відео. Натанцювавшись, ”марсіани” йдуть до Маріїнського парку. Їх зупиняють мітингувальники, фотографуються. Люди в сріблястих костюмах обіймають останніх. 40-річна жінка не дає поспілкуватися ”ГПУ” з ”інопланетянами”, кличе їх углиб парку. Згодом вони гуляють доріжками Маріїнського.

Григорій Гуров, 66 років, спостерігав за мітингом із парку. Ближче не підходив.

— Ничего этот митинг не изменит. Все это — провокация против Черновецкого! Людям заплатили, они и орут. Черновецкий еще не успел сделать все, что положено. Омельченко давал по двадцатке, а этот по сотне, — каже чоловік.

На фото:Троє мітингувальників, переодягнених на інопланетян, у вівторок на мітингу біля Верховної Ради на вулиці Грушевського (фото: УНІАН)

http://gpu.ua/

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі