Україна

Янукович обіцяв вступити в НАТО до 2008 року (Копії документу)

6 February 2008, 10:13

За словами автора, у 2004 році Національним інститутом стратегічних досліджень при президенті України, тоді - Леонідові Кучмі, інститут економічного прогнозування академії наук та міністерство економіки та з питань європейської інтеграції опублікували "Стратегію економічного та соціального розвитку України на 2004-2015 роки "Шляхом європейської інтеграції".

У книжці гордо зазначено, що "загальне керівництво підготовкою Стратегії здійснював прем'єр-міністр України В.Ф.Янукович".




За планом Януковича, у 2004 році Україна мала затвердити ПДЧ (с. 23), до 2006 року – подати заявку на вступ до НАТО (с.23),.




до 2008 року – вступ України до НАТО (с. 24).





Про референдум в цьому тексті не згадується, каже автор. Міністром закордонних справ України тоді був дипломат Костянтин Грищенко. Нині він є міністром закордонних справ в опозиційному уряді Януковича.

Перебуваючи на посаді посла у Вашингтоні і потім очолюючи МЗС Грищенко зробив немало для того, щоб діалог України з НАТО тоді, в умовах міжнародної ізоляції, не тільки не припинився, а й, по можливості, поглиблювався.

Гарань припускає, що сьогоднішня антинатівська позиція "Регіонів" є ні що інше, як гра, щоб здобути підтримку певних кіл на півночі.

Українська правда.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі