Місто

У Житомирі вперше провели публічні тендерні торги по закупівлі ліків для онкохворих дітей

23 April 2014, 19:02

 Щоб дізнатися наскільки прозоро відбувається закупівля ліків для онкохворих дітей, 23 квітня у Житомирі на тендерні торги прийшли активісти благодійного фонду «Разом до життя».

Вперше такі торги відбуваються публічно, тож волонтери обіцяють контролювати, аби комерсанти не завищували ціни і не заробляли на здоров’ї дітей.

Заявки на участь у тендерних торгах подали 9 учасників. Переможе той, хто запропонує найнижчу ціну, тож на торги запросили і медиків. Вони слідкують, щоб ліки були не просто дешевими, але і якісними.

Члени тендерного комітету розкривають конверти і детально озвучують усі тендерні пропозиції. Назви препаратів і ціни зачитують близько двох годин.

Активісти помічають: у двох учасників ціни на препарати відрізняються тільки на 2 копійки. Тож беруться перевіряти, чи бува хтось не відкривав конверти перед початком тендеру, щоб дізнатися ціну конкурента.

Волонтери задоволені, що тепер мають можливість слідкувати за прозорістю тендерів, хоча зізнаються: отримали багато зайвої інформації.

Завідуюча онкогематологічним відділенням обласної дитячої лікарні Людмила Чмут каже, що дефіциту ліків у відділенні зараз нема, втім зізнається: вкрай важко передбачити, які саме медикаменти знадобляться дітям впродовж року (тендер проводиться раз на рік).

Результати торгів мають оголосити вже через три дні. Активісти до того часу збираються порівняти запропоновані ціни з аптечними, і повідомити, чи не завищив ціну  переможець тендеру.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі