Суспільство

Непроханих гостей у Житомирській області відтепер зустрічають озброєні правоохоронці

25 April 2014, 15:54

Непроханих гостей у Житомирській області відтепер зустрічають озброєні до зубів правоохоронці. Близько чотирьох десятків посилених блок-постів з 23 квітня діють на дорогах області. У рамках спецоперації «Сирена» працівники ДАІ зупиняють та перевіряють підозрілі автівки для виявлення заборонених предметів та зброї. Якщо такі знаходять - викликають на місце слідчо-оперативну групу, яка проводить вилучення і подальшу перевірку транспортного засобу:

«За цей час виявлено 11 випадків перевезення холодної зброї, тобто ножі, кастети, бити, палки резинові. Окрім того, затримано 3 транспортних засоби, які перебували на території України з порушенням митних правил. Є також випадки перевезення вантажів без відповідних документів. На сьогоднішній день усі працівники міліції переведені на посилений варіант несення служби. Ми готові до будь-яких випадків», - повідомив заступник начальника УДАІ Житомирської області Микола Нагорний.

Більшість водіїв на вимогу зупинитися реагують спокійно, - переконують правоохоронці. Люди розуміють, що за даних обставин такі заходи безпеки повністю виправдані, і йдуть на контакт. Зокрема, водій, якого працівники ДАІ зупинили під час зйомки, каже, що не відчуває ніякого дискомфорту і навіть радий, що проводяться такі операції.

«Я зупинився на 2 хвилини, перевірили, поїхав далі у своїх справах. Ось і все. Я їжджу багато. Зараз на всіх виїздах-в'їздах в місто і з міста стоять такі блокпости – Чуднів, Бердичів, Любар, взагалі скрізь. Бо, хто його знає, що можуть перевозити», - розповідає Сергій.

Допомагати правоохоронцям і контролювати процес готові й громадські активісти. Зокрема, на блокпостах у Житомирі службу несуть самооборонівці. Кажуть, міліції не підпорядковуються, але прислухаються і готові разом дати відсіч екстремістам, якщо буде потреба.

Скільки часу триватиме операція «Сирена», не знають і самі правоохоронці. Але обіцяють обов'язково зупинити сепаратистів та «зелених чоловічків», якщо ті з'являться на території області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі