Місто

На День Перемоги у Житомирі параду та салюту не буде, але ветеранів нагодують

6 May 2014, 12:36

Влада Житомира внесла зміни в анонсований план заходів з відзначення 69-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років.

Про це 6 травня під час брифінгу повідомила начальник управління культури Житомирської міської ради Лариса Харчук.

«Урочисті заходи до Дня Перемоги звичайно відбудуться, але концертні програми будуть мінімізовані. До вшанування ветеранів у Житомирі традиційно долучається багато громадських організацій. Їм теж рекомендували мінімізувати концертні заходи: будуть влаштовані обіди для ветеранів, гратиме оркестр чи співатимуть пісні військової тематики. Також у цей день ми рекомендували міським храмам провести поминальні служби», - розповіла Лариса Харчук.

Начальник управління культури міськради відмітила, що особлива увага буде приділена безпеці. Тому залучати до урочистостей навчальні заклади не будуть, але сподіваються на те, що свідома молодь самостійно прийде до Монумента Слави, щоб вшанувати ветеранів.

«9 травня на майдані Перемоги відбудеться традиційне покладання гірлянди до пам’ятного знаку визволителям Житомира, а далі хто на тролейбусах, хто пішки прямуємо до Монументу Слави. В цей час, як завжди 9 травня, буде перекритий рух транспорту на площі Перемоги та по вулиці Черняховського, але формування традиційної колони не буде», - відмітила Лариса Харчук і додала, що на майдані Перемоги роздаватимуть жовто-блакитні стрічки, які пов’язуватимуть ветеранам поряд з георгіївськими стрічками, якщо такі будуть – «це, щоб уникнути можливих провокацій».

Після урочистостей ветеранів пригостять обідом та запропонують концертні програми у парку ім. Гагаріна та на Михайлівській.

«Компанія «Київстар» зняла свою заявку на проведення акції «Зірка пам’яті» біля Монумента Слави, не буде цьогоріч і святкового салюту», - розповіла Лариса Харчук.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі