Події

Військовий з Житомирської області, батько двох маленьких дітей, пропав після обстрілу на Сході України

30 May 2014, 17:11

 На Житомирщині дружина мобілізованого безуспішно намагається дізнатися про долю свого чоловіка, який з квітня ніс службу на сході. 27-річний батько двох дітей Олександр Фурман з Черняхівського району зник 22 травня після обстрілу під Рубіжним Луганської області. Родина військового звернулася в усі можливі інстанції, але так і не отримала офіційного підтвердження, що Олександра почали шукати.

Від односельців, які також служать на Сході, Ольга дізналася, що її чоловік був поранений у плече. Олександра забрала «швидка», але у жодному госпіталі він так і не з’явився. Щоб отримати офіційну інформацію, родичі весь тиждень оббивали пороги військкоматів, але так і не дізналися, що сталося з Олександром.

«Мені нічого не казали в районному військкоматі, з обласного мене назад відправили у районний. Я пішла у прокуратуру, звідти мене послали у військову прокуратуру, але сказали, що там ніхто не зобов’язаний давати інформацію про те, чи він у полоні, чи він живий. У Житомирському військкоматі вчора брату сказали таке: «Він десь ховається в якомусь лісі, не включає телефон, не має зв’язку, бо на нього нашлють якісь ракети». Оце таку відповідь дали. Це ж якась фантастика», - розповідає жінка.

Щоб дізнатися про результати тижневих пошуків, Ольга Фурман вкотре навідується у Черняхівський районний військкомат. Там з’ясовує, що за 7 днів справа так і не зрушила з місця. Жінці пояснюють, що треба звертатися до командування частини, а ще вперше за тиждень пропонують написати заяву і обіцяють у найближчі дні надіслати відповідь.

У 30-й окремій механізованій бригаді, куди призвали Олександра, телефоном пояснюють: військового не знайшли ні серед загиблих, ні серед поранених. Припускають, що він міг потрапити у полон, але за подробицями радять звертатися у Міноборони.

У міністерстві оборони також не можуть нічого пояснити про обставини зникнення військовослужбовця Фурмана, тож припускають, що Олександр – дезертир.

«Саме про цю людину мені не відомо, у нас є одна людина, яка числиться безвісти пропавшою, це сержант. У нас є маленька кількість дезертирів, є таке поняття у військових. І один із дезертирів, це, мабуть, цей товариш, чи пан, про якого ви тільки що говорили», - прокоментував в. о. міністра оборони України Михайло Коваль.

Так і не почувши втішної відповіді, Ольга продовжує вірити, що військові таки розпочнуть шукати її чоловіка, і Олександр повернеться додому живим. Але зізнається: їй дедалі важче знаходити слова, щоб пояснити 3-річній донечці, де зараз її тато.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі