Місто

Власник будівництва АТБ у центрі міста готовий йти на компроміс з громадою Житомира

6 June 2014, 17:36

 6 червня представник забудовника, який зводить супермаркет «АТБ» у центрі міста, приїхав у Житомир, щоб зустрітися з активістами, які напередодні телефоном поставили йому ультиматум – добровільно демонтувати конструкцію.

Олег Попов повідомив, що забудовник вважає незаконним рішення ДАБК про скасування дозволу на початок будівництва через нецільове використання землі. Чоловік каже: вони звертатимуться до суду, бо вважають, що земля використовується за призначенням.

«Якщо суд прийме рішення, що декларацію потрібно анулювати, то будівельні роботи по даному об'єкту не вестимуться. Це якщо буде доведено, що незаконність декларації полягає в нецільовому використанні земельної ділянки. На сьогоднішній день цільове використання це «адміністративно-побутові приміщення». Конфлікт всієї ситуації в тому, що термін «побутове приміщення» кожен трактує як хоче. Компанія «АТБ» та юристи вважають, що побутовим приміщенням може бути магазин», - говорить Олег Попов.

Активісти переконують: від самого початку на цьому місці планувалося зведення саме культурно-адміністративного центру з багатоповерховим житловим будинком. Забудовник заперечує – у їхніх документах нічого такого немає. Втім, каже, голос народу почуто.

«Про 9-ти поверховий будинок – це якась маячня. Тут не буде ніколи 9-ти поверхового будинку, компанія «АТБ» не збирається його будувати. Ми почули бажання громади про те, що тут має або не має знаходитися. Ми не можемо через те, що тут зібралася якась кількість людей, просто знести все, посадити дерева і на цьому все закінчити», - повідомив представник компаній «Олеся» та «АТБ» в юридичних питаннях.

Втім, компанія готова йти на компроміс і припинити будівництво супермаркету, якщо місцева влада їм запропонує аналогічну ділянку. За словами першого заступника мера Житомира Сергія Сухомлина, міська рада збирається повернути цю на розі Київської-Театральної у комунальну власність і теж звертатиметься до суду.

Компроміс із забудовником активісти та влада шукатимуть вже у наступний вівторок, 10 червня, в кабінетах міської ради. Зустріч призначили на одинадцяту годину.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі