Події

У бою під Слов’янськом загинули ще два десантника з житомирської бригади

20 June 2014, 15:40

19 червня в бою під Слов’янськом Донецької області загинули два десантника 95-ї окремої аеромобільної бригади.

Про втрати серед житомирських військових розповіли в облдержадміністрації, однак прізвища загиблих поки що не повідомляють.

«Один із загиблих – офіцер, який проживав у Житомирі разом з дружиною, його батьки мешкають у Криму. Другий загиблий десантник  – контрактник із села Левків Житомирського району», - уточнили Житомир.info в облдержадміністрації.

За інформацією керівника оперативної групи по інформуванню АТО Владислава Селезньова, 19 червня велися бої в районах населених пунктів Ямпіль та Закотне, що у 30 км від Слов’янська.

«Сили АТО продовжують виконувати поставлені завдання в районі населених пунктів Ямпіль та Закотне, які є стратегічно важливими для бойовиків, оскільки саме через ці населені пункти останнім часом здійснювалося постачання в Слов'янськ зброї та боєприпасів.Головною метою дій сил АТО є знищення бандформувань, які тероризують місцеве населення, загрожують безпеці мирних мешканців регіону. Внаслідок інтенсивних боїв, що тривали на протязі дня у визначеному районі, при активній взаємодії з авіацією, силами АТО знищені блок пости і засідки бойовиків, захоплена панівна висота в районі проведення операції. Бойовики чинять шалений опір, діють підступно, із засідок завдають ударів по силам АТО. По українських підрозділах ведуть бойову роботу снайпери бойовиків. У відповідь силами АТО здійснюються адекватні дії, спрямовані на знищення сил противника, в першу чергу - снайперів і навідників-операторів ПЗРК», - повідомив на своїй сторінці у Facebook Владислав Селезньов.

 За останніми даними, опублікованими Владиславом Селезньовим, в результаті боїв біля населених пунктів Ямпіль та Закотне загинули 7 українських військових, ще 30 отримали поранення.

Нагадаємо, з початку збройного протистояння на сході України з трьох військових частин, дислокованих у Житомирській області – 95-ї аеромобільної бригади (Житомир), 26-ї артилерійської бригади (Бердичів) та 30-ї механізованої бригади (Новоград-Волинський) вже загинули 15 військовослужбовців. 19 червня у селі Славів Черняхівського району поховали 22-річного десантника Олександра Голяченка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі