Україна

Комуністи пропонують витягти з-під Черновецького один стілець

9 February 2008, 11:42

Народний депутат від КПУ Микола Кравченко пропонує розмежувати функції і повноваження Київського міського голови та голови Київської міської державної адміністрації.

Відповідний законопроект зареєстровано у Верховній Раді, повідомляє в суботу інформуправління парламенту.

Законопроектом, зокрема, вносяться зміни до законів "Про столицю України місто-герой Київ", "Про місцеві державні адміністрації", відповідно до яких "обраний Київський міський голова не може одночасно виконувати обов'язки голови Київської міської державної адміністрації".

 

Передбачається, що голову КМДА призначатиме та звільнятиме президент за поданням Кабінету міністрів, а призначення та звільнення з посад першого заступника та заступників голови КМДА здійснюватиметься Кабінетом міністрів.

Пропонується також, що у разі необхідності тимчасового виконання обов'язків на вищезазначених посадах термін призначення не повинен перевищувати 90 днів.

Кравченко зазначає, що під час дії чинного закону практика показала, що в місті Києві, як столиці України, виникло порушення балансу законодавчої і виконавчої влади. На його думку, "практично виконавча влада за деяких умов може ігнорувати рішення міської влади та працювати в окремому режимі".

Він також вважає, що "призначення першого заступника і заступників Київської міської державної адміністрації, як правило, проводиться одноосібно Київським міським головою, головою Київської міської державної адміністрації, що іноді створює такі умови, коли не враховується позиція президента України та уряду України з приводу призначення цих осіб".

Українська правда

http://www.pravda.com.ua

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі