Місто

Камери зафіксували, як компанія молодих людей вкрала декоративний кущ на Михайлівській у Житомирі

27 June 2014, 12:19

 Один із кущів самшиту, який ріс на Михайлівській ще з минулого літа, зник на початку червня.

Рослини висадили в горщики і розмістили поблизу кав’ярні «Брама». Помітивши зникнення куща, працівники кав’ярні розмістили на його місці табличку з написом: «Ще зовсім недавно тут ріс і тішив око кущик самшиту. Його безглуздо спаплюжив і жорстко видер з корінням один з недалеких молодиків, які руйнують наше місто. Такий ганебний вчинок – образа не тільки кав'ярні, місту та його мешканцям, а перш за все, образа та сором батькам, які виховали таку байдужу, асоціальну істоту».

Невдовзі біля «Брами» висадили новий кущ, а передивившись відео із камер спостереження, працівники з’ясували, що до зникнення самшиту причетна компанія молодих людей, серед яких була дівчина. Близько п’ятої ранку вони сиділи на Михайлівській, увагу на самшит звернула дівчина, тоді один із хлопців викорчував рослину з корінням і всі разом молоді люди побігли вбік вулиці Лятошинського.

«Парасольки, сонце, літо. Надвечірня миловидна вулиця. Зачаровані пари, заклопотаний людський потік, а поруч око бавить самшитовий кущ, висаджений біля кав’ярні «Брама» на Михайлівській, блискитки-лилітки на квітниках по вул. Лятошинського, що прикрашають краєвиди гімназіі. І все це праця людських рук і матеріальних затрат. Квіти посаджені з любов’ю людьми і для людей. Намагаємось всі ми заквітчати наше місто, щоб у ньому затишно було всім. Але хтось по-варварськи розуміє красу, і цих «хтось» виявляється аж надто багато у нашому місті. Їм ні чого не вартує спустошувати квітники, виривати безжалісно квіти з корінням. Задля чого?! Щоб збідніли людські душі? Ситуація в країні і так  вкрай напружена. Психологічний дискомфорт, постійні нервові збудження мали б об’єднувати людей навколо гарних і добрих справ. Невігластву  варто покласти край», - так господиня кав’ярні «Брама» прокоментувала цей вчинок.

Працівники «Брами» сподіваються, що відео з камер спостереження спонукає кожного не залишитися байдужим до варварських вчинків містян, а можливо хтось впізнає своїх «друзів».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі