Політика

«Свободівський» пікет під Житомирським міськвідділом закінчився фотографуванням активістів з правоохоронцями

31 July 2014, 14:06

Близько двох десятків активістів ВО «Свобода» прийшли вранці 31 липня до Житомирського міськвідділу міліції, щоб підтримати голову міської організації Віктора Брокарєва, якого викликали у справі пікетування громадою Житомира «Ощадбанку Росії » 20 червня.

Активісти тримали в руках прапори України та ВО «Свобода». Вони переконані, що влада мала б відреагувати на агресію Росії і закрити російські банки, які працюють на території Житомира.

Також свободівці запевнили що 20 червня проводили мирну акцію пікету біля російських банків, а трощити вивіски почали люди в масках після того, як охоронець одного з банків розпочав бійку.

Вони також пояснили, що не мають претензій до працівників міліції, які розслідують цю справу, натомість вважають, що представники банків мали б відкликати свої заяви і не розпалювати ворожнечу між активістами і правоохоронцями.

Начальник Житомирського міського відділу міліції пояснив, що як громадянин підтримує активістів, втім мусить діяти в рамках законодавства і допитати усіх свідків пікету.

Після мирного діалогу активісти та правоохоронці сфотографувалися, а Віктор Брокарєв відправився на допит.

Після цього до активістів долучився Андрій Федірко, який розгорнув кілька плакатів з написами «Демяненко, допитай свої російські банки, чим вони допомогли українській армії і як фінансують сепаратистів», «Демяненко, розпочавши репресії проти патріотів України, ти працюєш на сепаратистів як Івакін, народ тобі цього не вибачить», «Демяненко, хто віддав наказ на репресії патріотів України?», «Зубко, Сухомлин, чи Івакін?», «За підтримку сепаратистів вимагаємо начальника УМВС у відставку». Втім свободівці відійшли вбік і запевнили, що Федірко не має ніякого відношення до їхньої акції.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі