Суспільство

Бойові товариші бердичівського артилериста, який втратив руку, просять зібрати 75 тис. євро на протез

4 August 2014, 10:54

Солдати та офіцери в зоні АТО записали відеозвернення – вони просять відгукнутися на біду їхнього побратима Віктора Бойка з Бердичівського району. Той у бою втратив руку і наразі перебуває у столичному госпіталі. Солдат отримав поранення від гранатомета, однак, навіть, стікаючи кров’ю, боець забезпечив відступ усієї групи. Якби не він – полягли б усі, - розповідають журналісти ICTV.

Разом з іншими артилеристами Віктор потрапив у засідку. Боєць саме прикривав своїх, коли у нього поцілила граната. Життя хлопцю врятував бронежилет, а от ліву руку довелось ампутувати. Праву руку сильно пошкодило осколками, лише після складної операції Віктор почав трохи рухати пальцями.

У госпіталі руки солдата – це волонтери. Сергій утік від війни із Донецька, приїхавши до столиці, одразу пішов допомагати у госпіталь. За увесь час, поки він тут, чоловік жодного разу не бачив, щоб Віктор впадав у відчай.

Попасне, під яким поранили Віктора, звільнили, а за ним і ще кілька міст. Артилеристи просуваються вперед, незважаючи на обстріли. Тож чути по телефону, що бойові побратими Віктора живі, нині для солдата найбільша радість.

Із фронту товариші надіслали відео звернення. Командир розповідає, що будучи важко пораненим Віктор не вийшов із бою.

Тепер артилеристи просять допомоги усіх небайдужих людей придбати Віктору нову руку. Випадок хлопця складний для протезування, втім операцію можуть зробити в Ізраїлі. На протез, який має пам'ять і дозволяє піднімати незначну вагу, потрібно 75 тис. євро. Це просто захмарна сума для сільської родини Віктора, у якого немає батька, а мама працює у школі прибиральницею.

Із фронту надійшла звістка, що за мужність Віктору Бойко вручать державну відзнаку. До служби в Збройних Силах він вже не зможе повернутися, але хлопець вірить, що одужає і з сучасним протезом на нього чекає нове щасливе життя у вільній від терористів країні.

Допомогти 23-річному Віктору Бойко можна перерахувавши кошти на картку ПриватБанку 4405 8823 0416 1445 на ім’я матері хлопця Бойко Людмили Григорівни.

 

Станом на 1 серпня відомі імена 23 військових з Житомирської області, які потребують коштів на лікування, протезування та реабілітацію. Житомир.info зібрав інформацію про поранених та банківські реквізити, на які можна надсилати кошти для адресної допомоги військовим. Інформація постійно оновлюється та доповнюється. 

Житомир.info за матеріалами Надзвичайних новин, канал ICTV

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі