Україна

Сотня мітингувальників на ходу затримали потяг. ФОТО

12 February 2008, 15:51

Учора жителі прикордоння таки дотрималися своїх обіцянок і на знак протесту через відсутність угоди про малий прикордонний рух зупинили потяг, який прямував із Хирова в Загуж (Польща).

daryl.picassa.com

Як розповів “Газеті” голова Старосамбірської РДА Микола Цепенда, близько сотні пікетників на чотири години затримали потяг. Вони знову вимагали спростити візовий режим, не ставити штампів про перетин кордону, зберегти дозволи на торгівлю алкоголем, тютюном і будматеріалами, гуманного ставлення польських митників і прикордонників до українських громадян, які перетинають кордон. Також місцеві жителі вимагали зустрічі з представником міністерства закордонних справ Польщі. Згодом пікетники перейшли на МАПП “Смільниця”, однак після перемовин з Миколою Цепендою, начальниками місцевих відділень міліції та СБУ рух таки відновили. За словами пана Цепенди, пасажири, які внаслідок дій пікетників, не змогли вчасно перетнути кордон, поставилися до пікетів із розумінням.

Наразі пункти пропуску працюють у звичному режимі, однак, як зауважив Микола Цепенда, вже 15 лютого мешканці прикордоння можуть знову нагадати про свої вимоги і вкотре заблокувати дорогу до Польщі.

http://www.gazeta.lviv.ua

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі