Влада

Житомирська облрада хоче зробити корисні копалини місцевими та послухати звіт правоохоронців про бурштин

5 September 2014, 14:59

 Депутати обласної ради звернуться до парламенту, щоб перевести корисні копалини загальнодержавного значення у копалини місцевого значення

Про це Житомир.info повідомила прес-служба Житомирської обласної ради.

«Йдеться, зокрема, про щебінь, торф та блочний камінь. Таке рішення депутати прийняли під час роботи постійної комісії з питань Чорнобильської катастрофи, екології та використання природних ресурсів 4 вересня. Розглядали питання щодо незаконного видобування бурштину в північних районах області. Було вирішено доручити департаменту промисловості, розвитку інфраструктури та туризму ОДА підготувати звернення до Президента України і Кабміну з конкретними пропозиціями щодо припинення незаконного видобування бурштину. До підготовки звернення долучиться робоча група, яка вивчала цю проблему. На сесійне засідання обласної ради, що відбудеться 11 вересня, депутати запросять представників УМВС України в Житомирській області, управління СБУ в Житомирській області та прокуратури, аби заслухати зібрану ними інформацію», - інформують в обласній раді.

Також члени постійної комісії обговорили питання про звернення депутатів Володарсько-Волинської районної ради щодо подальшої роботи Іршанського гірничо-збагачувального комбінату. Вирішили доручити голові обласної ради та облдержадміністрації терміновою телеграмою звернутися до Кабінету Міністрів України з проханням не допустити зупинки роботи комбінату, попередити екологічну катастрофу та соціальну напругу серед населення.

Відповіді на запитання щодо нелегального видобутку бурштину в Житомирській області читайте в інтерв’ю Житомир.info з експертом по надрах Дмитром Вієм.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі