Влада

Житомирська влада обіцяє за місяць купити бронежилети 10-му батальйону територіальної оборони

11 September 2014, 17:34

Про забезпечення необхідними захисними засобами Житомирського 10-го батальйону територіальної оборони говорили на сесії обласної ради. Обласний військовий комісар Микола Залесський констатує - швидко закупити 300 необхідних бронежилетів не вдасться.

«Що стосується бронежилетів – на жаль, тендер не пройшов, тому ми по 100 тис., розумієте, по 100 тис. будемо закуповувати ці бронежилети і шоломи. Ціна бронежилета 5 тис. грн. ціна каски 1,5 тис. грн. Це питання вже вирішено, і документація буквально завтра вже буде на заводі. Гроші для цього є. В тиждень ми можемо закуповувати приблизно 20-22 бронежилети. Нам необхідно 300 бронежилетів. Ну, розумієте, швидше не можемо. Це не від нас залежить», - розповідає Залесський.

Дехто з присутніх в залі обурювався – мовляв, 5 тис. за бронежилет це дуже дорого.

Втім голова обласної ради каже: дешевші засоби захисту не завжди є надійними, і одного разу такі бронежилети мало не купили.

«Перед відправкою 10-го батальйону звернулася фірма, мовляв, за 1,2 тис. грн. вони дають бронежилети. Ми з головою облдержадміністрації тоді зв’язались з командиром батальйону, що є таке. Він каже - віриться з трудом, хай мені дадуть декілька таких бронежилетів. Їх привезли через день, віддали туди на полігон - не пройшли випробовування навіть звичайними кулями. Розумієте? Тому, коли хтось говорить, що він чув або знає, що десь можна купити, чи іноді наші колеги кажуть, що хтось там із пластин підпільно робить, ну, не можна з бюджету таким чином потратити кошти», - переконує голова облради Віталій Француз.

За словами голови Житомирської облдержадміністрації, компанія, яка повинна була постачати бронежилети, не взяла участі у тендері, втім обласній владі вдалося домовитись з керівництвом підприємства.

«Ця організація - єдина сертифікована, у якої ми маємо право закуповувати, вона не взяла участь (у тендері) у зв’язку з тим, що у неї дуже велике замовлення від Міністерства оборони - до кінця листопада місяця. Тому ми на особистих зв’язках, побачивши таку ситуацію, вчора за моїм дорученням розмовляли з директором і сказали, що по 100 тисяч без проведення тендерів ми будемо виділяти, і чи можемо ми якось без черги закупити, бо в нас склалась така ситуація із нашим батальйоном, бо пропустили тендер, втратили часу дуже багато. Вони пішли нам назустріч сказали, що два рази на тиждень можуть нам постачати, і за період приблизно в місяць ми закупимо ці бронежилети», - розповідає голова ОДА Сергій Машковький.

Губернатор також додав, що проблема з засобами захисту виникла в батальйоні територіальної оборони. В 95-ій аеромобільній та 26-ій артилерійській бригадах, за словами губернатора, проблем з бронежилетами немає.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі