Влада

Обласна влада хоче розвантажити Житомир від переселенців, розселивши їх по районах

16 September 2014, 17:13

 Влада Житомирської області створює в кожному районі по 50 резервних місць для переселенців зі Сходу і планує трохи розвантажити Житомир.

Про це на прес-конференції 16 вересня повідомив губернатор Сергій Машковський.

«Нам було доведено сформувати резерв для ще тисячі переселенців на зимовий період, тому що це питання також постійно знаходиться на контролі у віце-прем’єр-міністра Володимира Борисовича Гройсмана. Зараз я мав зустріч уже з міськими головами міст обласного підпорядкування – майже всі зголосилися допомогти з резервуванням місць для розміщення близько 100 осіб в кожному місті на зимовий період. Також мною дано розпорядження головам райдержадміністрацій всіх районів зарезервувати та забезпечити розміщення 50 осіб в кожному районі», - сказав Сергій Машковський.

Губернатор також зазначив, що є дуже серйозне завдання – розвантажити обласний центр, тому що переселенці їдуть зразу в Житомир.

«Під час робочої наради ми набрали Житомирський чи інший район, не буду казати який, представилися як переселенці. Після трьох-чотирьох переключень вони заявили: є готель «Житомир», ви туди їдьте, ось там біля танка розміщайтеся. Робимо висновки і також працюємо над цим питанням. Одним з основних питань є розвантаження Житомира», - підкреслив очільник області.

За інформацією облдержадміністрації, станом на 15 вересня в області прийнято та розміщено 4076 переселенців зі сходу України та АР Крим, з яких 1502 – діти, 869 – інваліди та люди похилого віку. З Донецької та Луганської областей прибули 3851 осіб, з Криму – 225. 81% переселенців (3208 осіб) приїхали в Житомирську область впродовж липня-серпня.

Найбільше переселенців розміщено у Житомирі (603 чол.), Коростені (307), Коростишівському (431) та Житомирському (178) районах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі