Україна

Порушники правил дорожнього руху залишаються не лише без прав, а й без автомобілів

14 February 2008, 10:10
 

Двоє тернопільських автолюбителів, які полюбляли їздити за кермом напідпитку, позбулися своїх автівок. Так постановив один із районних судів. Залізні коні підуть з молотка на аукціоні, а гроші, після сплати усіх штрафів, повернуть їхнім колишнім власникам.

Більше 16-ти тисяч правопорушень зафіксували на Тернопільщині житомирські та місцеві даішники під час оперативно-профілактичного відпрацювання. Правоохоронці переконані: їхня робота виявилася доволі плідною.

Олександр Якобчук, інспектор взводу УДАІ в Житомирській області: «Ну, з моменту нашого приїзду обстановка на дорозі, як я рахую, змінилася на краще. Водії стали менше порушувати правила дорожнього руху. Надають перевагу пішоходам на нерегульованих перехрестях».

В результаті відпрацювання двоє тернопільчан позбулися не лише прав, а й власних автівок. Обоє неодноразово керували машинами у нетверезому стані. Тож Тернопільський міськрайсуд вирішив вдатися до крайніх заходів.

Судовий виконавець: «Розглянувши матеріали ДАІ, суддя постановив засудити до адміністративної відповідальності за статтею 122 ч.2 і 130 про амінправопорушення і наклав адмінстягнення у вигляді штрафу з оплатним вилученням автомобіля «ВАЗ-2101».

Відповідачі намагалися перекласти свою провину на інших. Мовляв, машина куплена в кредит, тож повністю застрахована.

Цю автівку власник придбав лише кілька місяців тому. Натомість зашпакльовані дверцята, крила та капот красномовно свідчать, що цей залізний кінь побував у багатьох негараздах.

Микола Лецкалюк, старший інспектор УДАІ в Тернопільській області: «Тернопільським районним судом прийняте рішення про оплатне вилучення автомобіля у тернополянина. І це рішення набуло чинності, і от працівниками держвиконслужби, спільно із працівниками Державтоінспекції даний автомобіль знайдений. І доставлений на склад торговельної організації, яка буде займатися його реалізацією».

Машину продадуть з аукціону. А гроші після усіх відрахувань та сплати штрафів віддадуть колишньому власнику легковика. Подібний розвиток подій очікує іще на одного тернопільського автолюбителя. За рішенням суду, його «Фольксваген» піде з молотка у такий самий спосіб.

НТН.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі