Політика

ЦВК зареєструвала ще двох мажоритарників, та відмовила в реєстрації трьом, серед яких – екс-мер Житомира

20 September 2014, 21:39

 Центрвиборчком 19 вересня зареєстрував двох кандидатів-мажоритарників у виборчих округах Житомирської області та відмовив у реєстрації трьом, в т.ч. – колишньому меру Житомира Георгію Буравкову.

Відповідні постанови опубліковані на сайті ЦВК.

Зареєстровані кандидати:

округ № 64 (Коростень) – Кізюк Михайло Володимирович, народився 19 листопада 1985 року в селі Соколів Червоноармійського району Житомирської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, фізична особа  –  підприємець, член Політичної партії «Демократичний альянс», проживає в місті Житомирі, судимість відсутня, суб’єкт висування – Політична партія «Демократичний альянс»;

округ № 66 (Малин) – Варивода Валерій Якович, народився 14 травня 1957 року в селі Пляківка Кам’янського району Черкаської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, фізична особа – підприємець, безпартійний, проживає в місті Коростишів Житомирської області, судимість відсутня, самовисування.

Колишньому меру Житомира Георгію Буравкову ЦВК відмовила в реєстрації кандидатом по округу №62 (Житомир). Однією з причин є відсутність відомостей про громадянство та контактний номер телефону.

«На порушення вимог пункту 1 частини другої статті 55 Закону заява Буравкова Г.А. про самовисування не містить зобов’язання у разі обрання його депутатом припинити діяльність, яка відповідно до Конституції України та законів України несумісна з мандатом народного депутата України, або зазначення, що така діяльність ним не здійснюється. Також усупереч вимогам пункту 2 частини другої статті 55 Закону в автобіографії Буравкова Г.А. не вказано відомостей про громадянство, контактного номера телефону. За таких обставин указані документи не є заявою про самовисування та автобіографією кандидата у народні депутати України у розумінні пунктів 1, 2 частини другої статті 55 Закону», - зазначається у відповідній постанові Центрвиборчкому.

Отримав відмову ЦВК і самовисуванець по округу №64 (Коростень) Ковердун Сергій Анатолійович – подані документи не містяться відомості про громадянство із зазначенням часу проживання на території України, громадську роботу (у тому числі на виборних роботах), партійність, адресу місця проживання,  контактний номер телефону та про наявність чи відсутність судимості.

Також є постанова про відмову в реєстрації самовисуванця по округу №66 (Малин) Русака Василя Степановича – автобіографія кандидата «не містить відомостей щодо його партійності».

Нагадаємо, що вже офіційно зареєстровані 15 кандидатів по мажоритарних округах Житомирської області: Олександр Коцюбко, Олександр Величко (округ №62), Анжеліка Лабунська, Павло Жебрівський (округ №63), Володимир Пехов (округ №64); Сергій Суров, Віталій Бойчук (округ №65); Віталій Журавський, Володимир Гук, Яніна Кремпіц, Василь Баранівський, Іван Литвин, Владислав Музира (округ №66); Віктор Развадовський, Володимир Кропивницький (округ №67).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі