Події

Житомирська область – серед лідерів по кількості правопорушень під час виборчої кампанії

3 October 2014, 16:28

 Житомирська область лідирує по кількості правопорушень під час проведення парламентської виборчої кампанії у 2014 році.

Про це свідчать дані геоінформаційної системи «Вибори-2014» на сайті МВС.

До 3 жовтня у системі вже зафіксовані майже 50 правопорушень, пов’язаних з виборчим процесом, з них 5 – скоєні у Житомирській області.

Наводимо всі наявні на даний час повідомлення:

Уночі 21 вересня в місті Коростень Житомирської області невідомий пошкодив скло на вхідних дверях приміщення, де знаходиться виборчий штаб політичної партії “Блок Петра Порошенко”. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.296 КК України (хуліганство).

21 вересня о 14.30 у місті Коростень Житомирської області до міліції звернувся помічник народного депутата України В. Пехова, який заявив, що впродовж минулої ночі в зазначеному місті невідомий на фасаді будинку, де знаходиться громадська приймальня вказаного депутата, невідомий фарбою червоного кольору зробив напис образливого змісту. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.296 КК України (хуліганство).

26 вересня о 18.10 у селищі Нова Борова Володарсько-Волинського району Житомирської області до приміщення державного підприємства “Житомирбуррозвідка”, де проходила зустріч кандидата в народні депутати України Журавського з жителями згаданого селища, зайшли 20 невідомих, які представилися представниками політичної партії “Правий сектор”. Вони почали вигукувати слова образливого змісту на адресу вказаного кандидата та почали кидати в нього курячими яйцями. Після цього виштовхали Журавського та його охорону із згаданого приміщення на вулицю. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.296 КК України (хуліганство).

29 вересня о 17.20 у місті Малин Житомирської області до міліції звернувся місцевий житель, агітатор від політичної партії “Радикальна Партія Олега Ляшка”. Він заявив, що чотири години тому на вулиці вказаного міста невідомий, з хуліганських спонукань, вдарив його в обличчя. Потерпілий за медичною допомогою не звертався. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.296 КК України (хуліганство).

02.10.2014 о 12:40 до Овруцького РВ надійшло звернення народного депутата України Пехова В.А., про те, що 14.09.2014 о 12.00 у м. Овручі по вул. Радянській, 8, під час проведення зустрічі з громадянами невідомі особи зірвали зустріч з виборцями та вчинили з ним сварку. За даним факто відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 296 (Хуліганство) КК України.

За даними МВС, кількість правопорушень значно зросла з 1 жовтня, після завершення офіційної реєстрації кандидатів у народні депутати. Геополітична система «Вибори-2014» буде діяти до дня голосування (26 жовтня).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі