Влада

Під час візиту у Житомир Петро Порошенко доручив до 10 жовтня забезпечити військових зимовим одягом

4 October 2014, 23:37

На необхідності терміново забезпечити військових теплим одягом наголосив Петро Порошенко під час робочого візиту на Житомирщину. На базі 240 Центру підготовки підрозділів 8 Армійського корпусу Сухопутних військ ЗСУ президент оглянув стан готовності армії до зими.

«Я переконаний, що забезпечення оборони і безпеки держави є сьогодні першим пріоритетом України.  Сьогодні мною був перевірений режим підготовки до зими, і ми маємо зробити все, щоб воїн був нагодований, воїн був у теплі. Бліндажі та фортифікаційні споруди, які зараз будуються на лінії зіткнень, мають забезпечити не лише безпеку, але й відносний комфорт в тому числі і зимою», - заявив він.

За словами президента, сьогодні на 80% виконано будівництво першої та другої лінії оборонних укріплень. Петро Порошенко  наголосив на необхідності зняття бюрократичних процедур і доручив військовому командуванню до 10 жовтня забезпечити військовослужбовців зимовим одягом.

«Я звернув увагу на необхідності виправити затримку постачання теплих штанів, курток, яких залишилося поставити у зону АТО менше 3 тисяч, ми бачили нові плащові набори, нові наколінники, налокітники - все, що необхідно. Ми зняли бюрократичні перепони, нормативні обмеження щодо постачання ліжок в намети, ми робимо все можливе для того, щоб значно підвищити і рівень захисту, і рівень комфорту, якщо це слово можна використовувати в бойових умовах, і рівень безпеки і піклування про українських військовослужбовців, які сьогодні конче потребують уваги», - зазначив гарант.

Також Петро Порошенко ознайомився з розробками Житомирського військового інституту ім. С. П. Корольова.

«Все, що може виробляти інститут, зараз має зелене світло. Власні розробки негайно направляються в зону АТО і фінансуються у повному обсязі. Ми сьогодні багато часу присвятили з директором інституту цій розмові, я поставив чіткі завдання, терміни відведені достатньо жорсткі, я думаю, що присутнє розуміння, що нам необхідно зробити вже найближчим часом. Частина офіцерів інституту зараз знаходяться на підготовці в різних країнах світу, і ті можливості, які зараз нам відкрили партнери і союзники, дають нам впевненість в тому, що ми найближчим часом значно підвищимо ефективність застосування як безпілотних літальних апаратів, так і артилерії, систем залпового вогню і української оборони. Базовий інститут, я на нього як Верховний Головнокомандувач покладаю особливі надії», - зазначив президент.

Глава держави ознайомився з тренуваннями військових на Житомирському полігоні. Президент переглянув хід навчань. Бійці Артилерійської бригади 8-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗСУ продемонстрували навички володіння бойовою технікою та озброєнням, виконали вправи стрільб з протитанкових гармат. Воїни-десантники 95-ї окремої аеромобільної бригади провели заняття з вогневої підготовки.

Також Петро Порошенко відвідав Житомирський бронетанковий завод, де оглянув техніку та зустрівся з трудовим колективом підприємства.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі