Місто

Кілька сотень житомирян попрощалися із загиблим в АТО десантником Артуром Сілко

9 October 2014, 15:46

 9 жовтня у Житомирі попрощалися з 26-річним десантником Артуром Сілко. Боєць служив у 2-му батальйоні 95-ї окремої аеромобільної бригади. У березні він пішов до війська добровольцем і з того часу перебував у зоні АТО.

Він загинув 7 жовтня, захищаючи Донецький аеропорт. Товариші по службі розповідають: Артур отримав смертельні поранення під час мінометного обстрілу, виконуючи бойове завдання.

«Було поставлене завдання ротно-тактичної групи висунутись у відповідний район в районі Донецького аеропорту і попавши під мінометний обстріл Артур загинув. Загинув як герой», - каже заступник начальника 2-го аеромобільно-десантного батальйону по роботі з особовим складом Юрій Петровський.

Подробиці загибелі десантника розказав його бойовий побратим.

«Вони вирушили туди в допомогу. Це був зведений підрозділ. Під час обстрілу він вискочив з БТРа і осколки з «Граду» його вразили між бронежилетом і тілом. Він був оператором-навідником великокаліберного кулемета Владимирова КПВТ. Це основна вогнева міць аеромобільних підрозділів. Він був оператором КПВТ, причому дуже хорошим оператором. Він непогано стріляв, ніколи не відмовлявся від бойових виходів, завжди в них брав участь», - розповідає товариш Артура по службі

Кілька сотень житомирян прийшли до військової частини, щоб попрощатися з героєм. Поховали його на військовому кладовищі у Житомирі. У Артура Сілко залишилася молода дружина і маленька донька.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі