Місто

Під час благодійного ярмарку у Житомирі зібрали майже 16,5 тис. гривень для госпіталю

14 October 2014, 16:51

13 жовтня з нагоди християнського свята Покрови Пресвятої Богородиці  у Житомирі відбувся Благодійний ярмарок «Молюсь за тебе, Україно! За кожного батька, за кожного сина».

Про це повідомляє прес-служба Житомирської міської ради. 

Мета акції - збір матеріальної допомоги Житомирському військовому  шпиталю в/ч А1065.
Організаторами заходу виступили Житомирська міська рада  та громадська організація «Спілка небайдужих жінок».

Зі словами голови правління «Спілки небайдужих жінок» Світлани Жаворонкової, ініціаторами та натхненниками проведення ярмарку стали житомирські художники, які запропонували продати свої картини для допомоги військовим.

«Це вже третій благодійний захід, організований задля допомоги нашим бійцям, котрі беруть участь в антитерористичної операції. Уперше на аукціоні в травні цього року став аукціон, під час якого було зібрано 120 тис. грн. Ці кошти були спрямовані на рахунки дітей загиблих учасників АТО. Наступним етапом стала акція «Підтримай героя» до Дня міста Житомира. Виручені 65 тис. 700 грн. були розділені на потреби 95-ї Житомирської окремої аеромобільної бригади, Північного регіонального управління та Житомирського військового госпіталю», - сказала Світлана Жаворонкова.

Як повідомляє прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації, у благодійному Покровському ярмарку взяли участь 83 навчальні заклади, а це 47 тисяч вихованців і 3700 педагогів.

Захід відбувся в Житомирському академічному обласному театрі ляльок та на Михайлівській вулиці.

Під час благодійної акції на потреби військового госпіталю зібрали 16 тисяч 293 гривні.

Заступник начальника Житомирського військового госпіталю з виховної роботи майор Олексій Бердник повідомив, що всі виручені кошти будуть пропорційно розподілені на закупівлю необхідного обладнання, медикаментів і поліпшення побутових умов поранених учасників АТО, які наразі перебувають на лікуванні у цьому закладі.

Голова правління «Спілки небайдужих жінок» Світлана Жаворонкова

Заступник голови обласної ради Руслан Годований і кандидат на посаду заступника голови облдержадміністрації Ярослав Лагута придбали оберіг, виготовлений дітьми, та чотири картини

Фото прес-служб Житомирської обласної державної адміністрації та Житомирської міської ради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі