Події

Екологи вимагають від жителя Радомишльського району відновити землю, на якій він самовільно влаштував ставок

29 October 2014, 16:29

У селі Нова Юрівка Радомишльського району місцевий житель без дозволу провів гідротехнічні роботи і створив штучні водойми для риборозведення на території Кичкирівської сільської ради. Однак екологам він каже, що жодного відношення до ставків не має, при цьому односельчанам забороняє користуватися водоймою, бо «це його приватна власність».

Про це Житомир.info розповіли в прес-службі Державної екологічної інспекції в Житомирській області.

У зв’язку з неодноразовими скаргами та зверненнями громадян і громадських організацій протягом 2013–2014 років Державна екологічна інспекція провела ряд заходів щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства в частині використання природних ресурсів на території Кичкирівської сільської ради Радомишльського району.

Перевірками встановлено, що на території цієї сільської ради в с. Нова Юрівка, в межах прибережної захисної смуги річки Мика, шляхом проведення днопоглиблюючих та гідротехнічних робіт влаштовано штучні водні об’єкти, які використовуються одним із жителів села з метою риборозведення. Використання водних, земельних та інших природних ресурсів здійснюється за відсутності будь-яких правовстановчих та дозвільних документів. Однак, зазначений громадянин стверджує, що жодного відношення до цих фактів використання водних та земельних ресурсів не має, а відтак на вимоги екологічної інспекції щодо усунення порушень вимог природоохоронного законодавства не реагує.

Крім того, незаконний користувач всіляко перешкоджає та не допускає односельчан та мешканців прилеглих сіл до загального користування зазначеними природними ресурсами, наголошуючи, що то його власність, чим провокує фізичні сутички з місцевими мешканцями.

Враховуючи ситуацію, що склалась, з метою усунення порушень природоохоронного законодавства, виявлених під час перевірок на території Кичкирівської сільської ради, Держекоінспекція у Житомирській області на адресу виконавчого комітету сільської ради надала приписи щодо вжиття заходів та забезпечення відповідно до вимог чинного законодавства, контролю за використанням та охороною земель водного фонду.

Відповідно Кичкирівська сільська ради вирішила привести зазначені земельні ділянки у стан придатний для використання за цільовим призначенням (сільськогосподарським), тобто відновити їх до попереднього стану.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі