Місто

Депутат просить владу Житомира розірвати договір, за яким в дитсадки постачають фальсифіковану ковбасу та невідомі сосиски

6 November 2014, 11:44

Депутат Житомирської міської ради Наталя Боровська ініціювала перевірку якості ковбаси та сосисок, якими годують дітей в дошкільних закладах, після котрої звернулася до в.о. міського голови Любові Цимбалюк з проханням розірвати договір з постачальником цих продуктів.

«Я неодноразово звертала увагу керівництва управління освіти про занадто низьку ціну на сосиски (33,72 грн.кг) та варену ковбасу (37,98 грнкг), які постачаються в заклади освіти. На жаль, жодних дій не було. Тому з метою контролю якості продукції, що постачається у заклади освіти Житомира, 8 жовтня мною було самостійно ініційовано виїзд комісії за зразками продукції. Були відібрані зразки ковбаси «Дитячої» вг ДСТУ 4436:2005 та сосисок вг виробника ФОП «Якімець В.І.». До складу комісії входили два представники СЄС, представник управління освіти ЖМР та депутат ЖМР», - розповіла Наталя Боровська.

У зверненні до в.о. мера повідомляється, що проведена перевірка виявила фальсифікацію продукту ковбаса «Дитяча» за своїм складом, а сосиски взагалі не мали маркування ні на самих виробах, ні на мішку, в якому були привезені, тому склад продукту визначити не вдалося.

У зв’язку з цим Наталя Боровська просить розірвати договір з постачальником і виставити претензії щодо фальсифікації продукції, а також провести нові тендерні торги.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі