Україна

Шуфрича вже звинуватили в тому, що він вкрав ключі від "Швидкої"

18 February 2008, 11:12
"Регіонал" Нестор Шуфрич підтвердив, що під час бійки в клініці "Борис", куди в п'ятницю перевезли екс-міністра транспорту Миколу Рудьковського, йому придавили ногу "Лексусом" депутата Володимира Лук'янова.

 

"... начальник СІЗО став виламувати бічні двері лікарні, при тому, що центральний вихід був відкритий. Він виламував бічні двері, а там було припарковано машину Лук'янова. Лук'янов тільки встиг залізти в неї з боку сидіння пасажира, як за наказом начальника СІЗО спецназівці підняли машину і почали кудись переносити, я їм сказав: "Що ви робите? Там же жива людина!", а вони несли машину прямо на мене", - розповів Шуфрич в інтерв'ю "Сегодня".

"Потім, зробивши пару кроків, вони взяли її і кинули, і колесом мені упустили на ногу. Я не втримався на ногах і відчув страшний біль, я почав їм щось кричати, після чого вони підняли машину, і мене відтягнули мої товариші", - додав він.

Водночас Лук'янов розповів свою версію інциденту.

"Стояла моя машина, її почали оточувати якісь люди, ніхто мені нічого не говорив, її почали розгойдувати, я спробував з неї вилізти, але двері були заблоковані. Тут я почув крик Нестора Івановича, побачив, що машину рухають сюди по його нозі, потім бачив, що Шуфрич ледь свідомість не втратив. Чому вони це робили, я поняття не маю", - сказав він.

У свою чергу начальник СІЗО-13 Олександр Балдук заявляє, що парламентарі "стали чинити перешкоди співробітникам ізолятора, яким доручалося забрати Рудьковського з клініки".

"Я попередив Шуфрича, що такі дії рівнозначні захопленню заручника. Йшла би мова про простих смертні, а не нардепів, — правомірно було застосувати зброю. Ми ж на другому поверсі від палати вишикували живий коридор (до речі, там було не 32 спецназівці, а вісім), і вивезли по ньому до ліфта на каталці Миколу Миколайовича, який не заперечував покинути клініку", - сказав він.

"Однак на першому поверсі Шуфрич блокував центральний вихід. А біля запасного виходу зупинилися дві машини, одна з яких — депутата Лук'янова. Вони не давали під'їхати автомобілю "Бориса", на якому потрібно було відвозити Рудьковського. Лук'янов, не виходячи із салону, відмовлявся їхати, і по моїй команді наші співробітники почали штовхати його машину взад-вперед, щоб зрушити з місця", - додав Балдук.

"Ми її не піднімали. Біля передніх коліс виник Шуфрич, хотів її зупинити, машина смикнулася, і наїхала йому на ногу... Він ще примудрився ключі від замка запалювання "швидкої" вихопити з боку пасажира, сховати їх, а потім підкинути під колеса і заявити, що це він їх знайшов...", - розповів начальник СІЗО.

Водночас Шуфрич ці звинувачення заперечує.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі