Місто

Житомирські медики стали учасниками симуляційно-тренінгової програми

18 November 2014, 17:35

Всього за декілька хвилин надавати допомогу породіллям у випадках післяпологових кровотеч навчатимуть медичний персонал Житомирського обласного перинатального центру у рамках симуляційно-тренінгової програми «Збереження матерів в Україні».

За словами донорів, які виділили кошти на впровадження інноваційної програми, подібні симуляційно-тренінгові кабінети відкриють в двох областях України – Житомирській та Миколаївській. Після навчання на спеціальному обладнанні медичні працівники зможуть більш своєчасно виявляти післяпологові кровотечі та швидко і злагоджено їх лікувати.

«Тренінгові програма розроблена фахівцями з Гарвардського університету, і вже відбувся перший візит розробників програми в Україні. І перші 14 лікарів, 7 лікарів з Житомира та 7 лікарів з Миколаєва, пройшли базове навчання, і ці лікарі будуть основними тренерами для подальшого впровадження програми. Всього планується за період проведення програми навчити 640 лікарів по всій Україні. Основне завдання, яке стоїть перед програмою це навчання лікарів, це тренінг лікарів. І не просто лікарів, а команд лікарів. Тому що, коли виникає така складна ситуація - доля залежить не від одного лікаря, а від злагодженої роботи команди і не тільки від розуміння, що вони роблять, але і від взаємодії», - розповідає генеральний директор компанії MSD Україна Ільдар Сейтягьяєв.

В Житомирському перинатальному центрі запевняють: готові до впровадження програми, завдяки якій вдасться зберігати життя породіль.

«Нова навчальна програма, яка починається вперше в Україні в Житомирі, для нас, колективу Житомирського перинатального центру, це знову виклик: бути першими, навчитись самим і свій досвід передати іншим регіонам нашої області і, я думаю, що і іншим регіонам України», - каже головний лікар Житомирського обласного перинатального центру Юрій Вайсберг.

За словами головного лікаря перинатального центру, найкращі медики, які переймали закордонний досвід, вже готові навчати своїх колег з усієї Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі