Суспільство

Молодіжні громадські організації в Житомирській області активізуються під час виборів, - ОДА

19 November 2014, 11:16

Переважна більшість громадських організацій, зареєстрованих у Житомирі та області, існує лише на папері. З числа функціонуючих левова частка активізує свою діяльність у період виборчих кампаній.

Про це з посиланням на начальника відділу молодіжної політики департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Віктора Малюту Житомир.info повідомила прес-служба Житомирської ОДА.

Зі слів Віктора Малюти, найбільша кількість молодіжних громадських організацій зареєстрована у м. Житомирі – 44, м. Бердичеві – 25, м. Коростені – 12. У м. Новограді-Волинському і Коростишівському районі – по 8, у Бердичівському районі – 6, у Любарському районі – 5, у Житомирському районі – 4. В інших районах зареєстровано по 1-2 організації.

У 2014 році на реалізацію заходів, ініційованих молодіжними громадськими організаціями Житомирської області, з обласного бюджету виділено 151 тис. грн. (у 2011 році - 122 тис. грн.).

До 25 листопада департамент продовжує прийом заявок від молодіжних громадських організацій на проведення обласних заходів соціального спрямування, які будуть розглянуті на експертній раді і за погодженням включені до календарного плану заходів на 2015 рік, - йшлося на  колегії департаменту 18 листопада.

З метою активізації діяльності громадських організацій департамент сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації вважає за доцільне у 2015 році впровадити програму «Школа молодіжного лідера».

Департамент налаштований на роботу з усіма молодіжними громадськими організаціями, програми яких мають соціальне спрямування. Наразі є співпраця і реалізація спільних проектів з обласною молодіжною спілкою художників, обласною молодіжною організацією «ХХІ покоління», обласною молодіжною організацією «Сучасний формат», громадською організацією «Молодь. Жінка. Сім’я», обласною благодійною організацією «Планета для дітей», благодійною організацією «АСЕТ» та обласною молодіжною організацією «Цілком природно».

З метою прозорості фінансування молодіжних проектів при департаменті діє експертна рада. Нею було визначено перелік заходів соціального спрямування, які увійшли до комплексної програми «Молодь і родина Житомирщини» на 2012-2016 роки. Всього до зазначеної програми увійшли 42 проекти, запропоновані 17-ма молодіжними та дитячими громадськими організаціями.

Згідно з Розпорядженням голови облдержадміністрації, у 2014 році стипендії за активне залучення молоді до громадської діяльності отримали лідери обласної молодіжної організації «Цілком природно» та Асоціації громадських об’єднань «Нова сила».

У засіданні колегії взяли участь директор департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Світлана Гресь та т. в. о. заступника голови облдержадміністрації Ярослав Лагута

Фото прес-служби Житомирської ОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі