Влада

Президент нагородив посмертно 19-річного десантника житомирської бригади

28 November 2014, 11:57

27 листопада президент України Петро Порошенко нагородив посмертно орденом «За мужність» ІІІ ступеня загиблого в АТО контрактника 95-ї бригади Олександра Василенка.

Про це повідомили в прес-службі Житомирської облдержадміністрації.

Президент України Петро Порошенко 27 листопада підписав указ «Про відзначення державними нагородами». За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, глава держави постановив нагородити посмертно орденом «За мужність» ІІІ ступеня солдата 95-ї Житомирської окремої аеромобільної бригади ВАСИЛЕНКА Олександра Васильовича.

Олександр Василенко народився 1 грудня 1994 року у селі Ігнатпіль Овруцького району. Закінчив Ігнатпільську загальноосвітню школу. Після спроби вступити до військового училища у квітні 2013 року він пішов на військову службу за контрактом до 95-ї Житомирської окремої аеромобільної бригади. Солдат трагічно загинув в зоні АТО. Молодого героя поховали 30 липня цього року в рідному селі на Овруччині.

Як повідомляв Житомир.info, восени на фасаді Ігнатпільської школи, в якій навчався Олександр, встановили меморіальну дошку загиблому під Торезом військовому. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі