Україна

Грабіжники намагалися плоскогубцями видерти у непритомної жертви золоті зуби

20 February 2008, 09:48


На Миколаївщині затримали двох грабіжників. Молодики пограбували неповнолітнього, і той звернувся за допомогою до дорослого чоловіка. Разом вони знайшли кривдників. Утім, хулігани здаватися не збиралися.

Двоє сільських розбишак забрали велосипед у неповнолітнього. 10-річний хлопчик поскаржився дорослому – господарю сільської крамниці. Разом вони знайшли кривдників. П‘яні парубки ходили селом і чіплялися до людей. На прохання 47-річного чоловіка повернути велосипед розбишаки відповіли нецензурною лайкою, стусанами й ударом ножа.

Галина Петрівна, дружина постраждалого: «Ці люди були у мене на подвір’ї, околачувались, може, хотіли ще й нас ограбити, я не знаю. Але вони були у нас, раз прийшли, другий, заправляли мобілки у нас в магазині, а потом у покупця украли велосипед».

Хулігани так відлупцювали чоловіка, що той втратив свідомість. Постраждалому зламали палець і зняли з нього каблучку. Після стусанів розбишаки вирішили плоскогубцями видерти в непритомного золоті зуби. Для цього тіло чоловіка затягли до сільської хати.

Галина Петрівна, дружина постраждалого: «Потягнули волоком по землі до пенсіонерки бабки Ізотової Марії. Затягнули в хату - він був уже недвижимий. Виламали двері у баби, бо вона двері не відкривала, почали в неї пенсію требувати. Вони хотіли його в тій хаті убити: там дивитися не було на що, такий він ізбитий був. Те, що ви бачите зараз, те не то, а три дня назад, врач не дасть збрехати, що з нього було - все в крові».

У сільській хаті, до якої молодики притягли чоловіка для подальших катувань, хулігани напали на пенсіонерку. В постраждалої забрали 300 гривень. Розбишакам утекти не вдалося – їх затримали селяни. Бабцю заспокоїли, а побитого чоловіка доправили до лікарні.

Віктор Носов, лікар: «Больной поступил в ночное время - я уже больного видел утром после обработки, после зашивания ран, раны головы, повреждения сухожилий на руках, множественные ушибы головы. Больной был весь в крови, еле отмыли, обработали все раны. Когда он защищался от ножа, он держал лезвие, и ножом ему порезали пальцы».

Зловмисників від самосуду врятувала міліція. Правоохоронці заарештували двох нічних розбишак. Хуліганів ізолювали.

Олександр, затриманий: «Ночью были выпившие. Сначала побили цыгана, забрали велосипед. Потом нас еще один мужик догонял, его побили. Потом залезли в хату, забрали там деньги, и в этого мужика кольцо, цепочку. - Денег сколько было? - 300 гривен. - Ранее судимы? - Да. - За что? - Грабеж. - Сколько лет отсидел? – Два».

Олександр Красиловський, начальник Первомайського МВ міліції: «На сегодня лица, совершившие эти правонарушения, задержаны и водворены в ИВС. Похищенное имущество изъято. Было установлено, что в этот же день ими был совершен еще один грабеж - совершена кража в одном из домов села Катеринка».

Наразі затриманим правоохоронці інкримінують розбійний напад і три пограбування. Молодикам загрожує від 5-ти до 8-ми років позбавлення волі.  НТН.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі