Суспільство

У Новограді-Волинському на Житомирщині створять скульптурне зображення Образу Божої Матері

28 February 2007, 17:10

У Новограді-Волинському відбулось розширене засідання міської архітектурно-будівної ради за участю заслуженого архітектора України М.О. Босенка, представників громадськості та духовенства міста,  місцевих ЗМІ. Учасники зібрання, яке вів Микола Боровець, обговорювали місце можливого розташування  скульптурної композиції Образу Божої Матері.

Про це повідомляє офіційний сайт Новоград-Волинської міськради (www.novograd.org.ua).

На засіданні свої думки і пропозиції з цього питання висловили архітектор М.О. Босенко, члени архітектурно-будівельної ради  О.І. Журбенко, М.І. Мартинюк, М.І. Соловей, О.О. Серб, А.А. Боровик;  настоятелі міських храмів  С.І. Маркевич, А. Г. Ганченко, Г.Б. Пограничний;  представники політичних партій і організацій міста  Т.Р. Сахненко, Г.М. Грінченко, О.С. Трофімець, В.Д. Тишинський, В.К. Довголюк. 

Члени ради та запрошені прийшли до висновку, що для остаточного вирішення питання про розміщення скульптурної композиції необхідно запросити фахівців-архітекторів з обласного центру. При виборі місця слід брати до уваги не тільки думки громадськості, влади, представників релігійних громад, а й архітектурно-будівельні вимоги, перспективність благоустрою центральної частини міста.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі