Місто

З допомогою активістів у Житомирі демонтували незаконно встановлений МАФ на вулиці Вітрука

24 December 2014, 16:35

Вранці 24 грудня кілька десятків активістів та представники КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира» зібрались на вулиці Вітрука, аби демонтувати кіоск біля супермаркету «Фуршет». Активісти кажуть: у власника малої архітектурної форми не було жодних дозвільних документів на встановлення кіоску, тому МАФ встановлено незаконно.

«Стосовно даної тимчасової споруди директор комунального підприємства «Інспекція з благоустрою» на робочій групі доповідав, що жодних дозвільних документів на його встановлення не було. Було дійсно надано дозвіл в 2010-у році на влаштування тут зупинки з кіоском. Проте рішення діяло рік, тобто протягом року зацікавлена особа мала його встановити, але вона його не встановила, відповідно – дія рішення була призупинена і, з його слів, дана споруда встановлена незаконно», - розповідає активістка ГО «Рух АВТОМАЙДАН Житомир» Юлія Демчук.

«У той час, коли ми боремося з тим, щоб у місті прибирали всі ці незаконні малі архітектурні форми, сьогодні з'являються нові. Ну, очевидно, що це хтось, назвемо таким словом, «кришує», і люди не очікували, що буде такий резонанс. Ми дізналися про те, що немає ніяких дозвільних документів, прийшли і вирішили підняти громадськість, щоб громадськість помітила, що відбувається насправді в місті», - додає координатор ГО «Рух АВТОМАЙДАН Житомир».

За словами директора КП «Інспекція з благоустрою» Юрія Самборського, кіоск встановлено незаконно, і він підлягає демонтажу. Директор комунального підприємства переконує - рішення про встановлення МАФу давно закінчилось, і з часів видачі цього рішення змінилось законодавство. Окрім того, в Житомирі діє мораторій на встановлення тимчасових споруд.

«Нахабно на вихідні з п'ятниці на суботу, здається, або з четверга на п'ятницю, ну, це не важливо, він був встановлений вночі тут. Далі тривало встановлення даху зупинки. І зараз будуть зроблені дії з його демонтажу», - розповідає директор КП «Інспекція з благоустрою» Юрій Самборський.

Близько 11-ї ранку до кіоску прибув кран і евакуатор, які мали демонтувати МАФ. Власники кіоску спробували заблокувати проїзд до кіоску автомобілем Renault Kangoo, але активісти руками відштовхали легковик.

Після цього продавець забарикадувався в кіоску, через це працівники КП «Інспекція з благоустрою» не могли почати демонтаж споруди. Щоб привернути увагу громадськості до ситуації, що склалась, активісти заблокували рух вулицею Вітрука.

Врешті, після переговорів активістів та чиновників з власниками кіоску, через дві з половиною години, працівникам комунального підприємства вдалось демонтувати споруду та завантажити її на евакуатор.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі