Події

Міліція розпочала розслідування вибуху біля податкової у Житомирі

30 December 2014, 16:00

Два пошкоджених автомобілі, невелика воронка на асфальті та вм’ятини на воротах та стінах гаража - такі наслідки від вибуху у внутрішньому дворі Головного управління  Державної фіскальної служби України в Житомирській області. Податківці розповідають: в понеділок ввечері невідомі кинули вибуховий пристрій на паркувальний майданчик, де стояли автівки працівників установи.

«Було кинуто вибуховий пристрій, внаслідок чого постраждало два автомобіля працівників державної фіскальної служби України, після чого було викликано слідчо-оперативну групу управління внутрішніх справ, криміналістів. В даний момент відкрито кримінальне провадження за частиною другою статті 194-ї КК України», - коментує керівник прес-служби оперативного управління Державної фіскальної служби України у Житомирській області Олександр Воробей.

В управлінні переконують: працівники, автомобілі яких постраждали, не причетні до резонансних справ. Міліція каже, наразі встановлюють, що саме за вибуховий пристрій це був, та з’ясовують мотиви вчинення злочину.

«Стосовно того, що це було, зараз працюють експерти. Все вилучено і відправлено на дослідження до науково-дослідного криміналістичного експертного центру, і вже вони зроблять відповідний висновок стосовно того, що це за пристрій був. На даний час взагалі перевіряються всі можливі версії стосовно того, які мотиви були вчинення цього злочину, тому що злочин резонансний, зважаючи на те, що було використано вибуховий пристрій. Тому перевіряються всі можливі версії відносно того, хто це міг вчинити, яким чином цей пристрій з’явився на території Житомира і на кого він був спрямований», - говорить начальник сектору зв’язків з громадськістю УМВС України в Житомирській області Алла Ващенко.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею 194 Кримінального кодексу України, яка передбачає відповідальність від значного штрафу до позбавлення волі строком до десяти років.

Розслідування контролює прокуратура міста Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі