Влада

У Житомирі біометричні закордонні паспорти поки не видають – тестують систему

5 January 2015, 16:30

 У Житомирі видача біометричних паспортів для виїзду за кордон поки що не розпочалася.

Люди, які 5 січня, у перший робочий день нового року, прийшли до обласного управління Державної міграційної служби на вулиці Пушкінській почитала об’яву – біометричні паспорти 5 і 6 січня видаватися не будуть «в зв’язку з проведенням тестування інформаційної системи».

Нагадаємо, 6 грудня 2012 року набрав чинності Закон України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус». Відповідно до цього Закону в Україні розпочато роботи із запровадження оформлення і видачі паспорта громадянина України, що містить безконтактний електронний носій із біометричними даними власника документу, в регіонах та інфраструктури його функціонування. З метою запровадження біометричних документів для виїзду за кордон Урядом прийнято постанову від 7 травня 2014 р. № 152 «Про затвердження зразка бланка, технічного опису та Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, знищення паспорта громадянина України для виїзду за кордон з безконтактним електронним носієм, його тимчасового затримання та вилучення».

«Видача біометричних паспортів для виїзду за кордон запроваджується з 1 січня 2015 року. Відразу після завершення підготовчих заходів буде визначено дату, з якої територіальні підрозділи почнуть приймати заяви з оформлення біометричних документів, яка буде оприлюднена на офіційному веб-сайті ДМС України», - повідомляє сайт Державної міграційної служби.

5 січня, 10 год. ранку, біля управління ДМС на вул.Пушкінська

За інформацією «Європейської правди», 5 січня проблеми з видачею біометричних паспортів не лише у Житомирі, а й в інших управліннях Державної міграційної служби.

«Юридично видача біометричних закордонних паспортів розпочалася з 1 січня, однак технічно станом на сьогодні, 5 січня, документи на їх оформлення не приймаються. Це пов’язано з новорічними святами. Але вже 12 січня можна буде подавати документи», - заявив «Європейській правді» керівник прес-служби ДМС Сергій Гунько.

Але в січні по всій Україні працюватимуть лише 30 робочих місць зі збору біометричних даних.

«Зрештою буде обладнано 600 робочих місць. Ми забезпечили захищений зв’язок та закупили необхідне обладнання, але воно ще не надійшло до України через те, що гроші були виділені пізно. Ми очікуємо, що орієнтовно 20 січня обладнання надійде до країни, тоді приймання документів на біометричні паспорти буде проходити в повному обсязі», - запевнив Сергій Гунько.

В Державній міграційні службі прогнозують, що в лютому всі підрозділи ДМС, які сьогодні проводять видачу паспортів для виїзду закордон, будуть оформлювати також біометричні документи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі