Влада

Отримавши нове озброєння, житомирські військові впевнені: їм буде легше захищати державу

5 January 2015, 17:07

Майже 150 одиниць техніки для потреб Збройних Сил України вручив Президент Петро Порошенко на полігоні в селищі Озерне Житомирського району.

Бойові машини піхоти – БМП-2, бойові машини десанту – БМД-2, артилерійські самохідні установки АСУ 2С1, самохідні міномети 2С7 «ПІОН», багатоцільові тягачі легкі броньовані МТ-ЛБ, бойові літаки Су-27, Міг-29, спеціальну стрілецьку зброю для підрозділів розвідки механізованих частин ЗСУ, автоматичні міномети 2Б9 «Васильок» та комплекси управління вогнем артилерії – усе це отримали різні підрозділи Збройних Сил України.

«В умовах окупації пріоритетне фінансування віддається зараз безпеці і обороні. І сьогодні маємо честь продемонструвати, як саме витрачаються бюджетні кошти. Прямо перед нами стоять найпотужніші 230-міліметрові комплекси, самохідні гаубиці "Піон", які добре себе зарекомендували під час проведення АТО, яких дуже боїться ворог. На оснащення збройних сил надходять "Гвоздики", повністю відновлені БМП-2, і вперше за довгі роки ми передаємо до складу ЗСУ добре підготовлені і модернізовані літаки», - зазначив Петро Порошенко.

Порошенко висловив подяку трудовим колективам Житомирського бронетанкового заводу, Харківського, Шепетівського, Запорізького та Львівського ремонтних заводів та ремонтним підрозділам ЗСУ, які займалися ремонтом та модернізацією техніки.

Бійці переконані: з таким озброєнням вони зможуть швидше повернути мир в Україну. «Президент вручив техніку, нагороди, і ми їдемо назад. Одразу в бій, будемо держати оборону, щоб вороги далі не пройшли, щоб не рити тут окопи, то краще ми там їх будемо держати», - сказав військовослужбовець 95-ї бригади Олександр Степанченко.

Фоторепортаж офіційного візиту Петра Порошенка на житомирський полігон дивіться тут.

 Фото Андрія Дідковського

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі