Події

У Житомирській області депутат міськради привласнила комп’ютери від Пашинського

20 February 2008, 17:09

Співробітниками Управління Служби безпеки України в Житомирській області встановлено факт привласнення комп’ютерної техніки одним із депутатів Малинської міської ради.

Комісією з питань гуманітарної допомоги при Кабінеті Міністрів України було затверджено план-розподіл гуманітарної допомоги по Житомирській області. Відповідно до нього, для Малинського району  було визначено квоту на отримання від Фонду благодійної допомоги ім.Сергія Пашинського засобів електронно-обчислювальної техніки для Малинської загальноосвітньої школи №5 I-III ступенів, комп’ютерне оснащення якої залишає бажати кращого.

На його виконання 27 вересня минулого року депутат Малинської міськради на підставі доручення (на її прохання виписаного на ім’я завгоспа Малинської загальноосвітньої школи №5 I-III ступенів) отримала 5 моніторів, 5 системних блоків, 5 клавіатур та 5 периферійних пристроїв загальною вартістю 8 тисяч гривень від благодійного фонду. Начебто для їх подальшого урочистого вручення учнівському колективу цього навчального закладу.

Відповідно до вимог законодавства, депутат міськради у триденний термін повинна була закрити видане доручення, здавши на шкільний склад отриману комп’ютерну техніку та поставивши її на баланс (мова вже не йде навіть про урочисту передачу засобів електронно-обчислювальної техніки). Однак за свідченнями директора, бухгалтера та завгоспа Малинської школи, комп’ютерна техніка до освітнього закладу так і не дійшла. Натомість депутат самостійно знайшла їй інших користувачів.

Матеріали, отримані співробітниками УСБУ за даним фактом, у порядку статті 97 Кримінально-процесуального кодексу України скеровані до прокуратури Малинського району для розгляду та прийняття рішення згідно з чинним законодавством.

Прес-група УСБУ в Житомирській області

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі