Культура

У Житомирі відбувся благодійний вечір колядок, на якому зібрали кошти для оздоровлення дітей

12 January 2015, 09:48

У неділю, 11 січня, в Житомирському обласному академічному музично-драматичному театрі ім. І.Кочерги відбувся традиційний урочистий благодійний вечір колядок.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба Житомирської єпархії.

Захід став щорічним та проводиться в обласному центрі уже вчетверте.

Метою заходу стали вшанування колядою і віншуванням свята Різдва Господнього та збереження і продовження у нашому поколінні розвитку різдвяних традицій. А ще - вагома допомога дітям-сиротам, адже на концерті проводиться благодійна акція збору коштів, котрі щоліта витрачаються на оздоровлення дітей-сиріт у єпархіальному православному дитячому таборі. Цього літа єпархія також планує оздоровити дітей, батьки яких загинули у зоні проведення АТО.

У залі було велелюдно, глядачі, кому не вистачило місць для сидіння, слухали стоячи або навприсідки.

Розпочався різдвяний вечір дитячим вінчуванням і колядою. Для глядачів співала заслужена артистка України Ірина Шинкарук та вихованці воскресних шкіл обласного центру. Дивувала житомирян й відома далеко за межами нашої держави хорова капела "Орея" під керівництвом диригента Олександра Вацика.

Ведучі заходу - Ірина Шинкарук та Віктор Мельниченко.

У ході проведення свята було надано вітальне слово засновнику та головному ініціатору, керуючому Житомирською єпархією, Високопреосвященнішому Никодиму, архієпископу Житомирському і Новоград-Волинському. Владика привітав присутніх у холі із Різдвом Спасителя, попросив підтримати добру справу любові і милосердя та разом прославити народжене Богонемовля різдвяною колядою. Архієпископ Никодим також закликав усіх підсилити свої молитви, щоб Вселюблячий Господь послав нашій державі мир і єдність; згадав за українських воїнів, котрі поклали своє життя заради Вітчизни і народу. Усім, хто загинув на полі бою в зоні проведення АТО, було виголошено Вічну Пам'ять.

Продовжився вечір святковими сольними виступами, а також виступами різних колективів та хорів. Для присутніх співали: засновник і керівник ВІА «Древляни», народний артист України Юрій Градовський, заслужена артистка України Ірина Шинкарук, народний артист нашої держави Павло Мрежук, архієрейський хор Спасо-Преображенського кафедрального собору м. Житомира, дитячий хор Свято-Покровського храму обласного центру, чоловічий колектив Свято-Хрестовоздвиженського кафедрального собору м. Житомира. Насамкінець для житомирян виступив відомий молодий артист, виходець із Озерного Житомирського району Артем Кондратюк.

Під час різдвяних виступів було зібрано кошти, які будуть витрачені для оздоровлення сиріт та дітей, батьки яких загинули у зоні проведення АТО.

Разом із єпархіальним хором священиків та усіма присутніми Владика Никодим заспівав відому колядку - "Нова радість стала".

Фото із сайту Житомирської єпархії

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі