Влада

На підтримку переселенців і учасників АТО у Житомирській області планують виділити майже 7 млн.грн.

12 January 2015, 13:31

 У 2015 році на фінансування Програми соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території, районів проведення антитерористичної операції на територію Житомирської області, та військовослужбовців, працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, інших силових структур області, що брали участь у антитерористичній операції, планують виділити з обласного бюджету 6,8 млн.грн.

Відповідний проект рішення сесії опублікований на сайті обласної ради.

Обґрунтовуючи необхідність прийняття Програми на 2015 рік, обласна влада зазначає, що станом на 18.12.14 на територію Житомирської області прибуло та розміщено 6036 осіб, з них з АР Крим – 254 особи, з Донецької та Луганської областей – 5782 особи.

«Згідно з даними місцевих координаційних штабів, на території області налічується 178 об’єктів усіх форм власності, де є можливість розміщення 976 осіб. Більшість внутрішньо переміщених осіб, які прибули на територію області, не отримують пенсії або отримують їх у розмірах, що не перевищують прожиткового мінімуму для працездатних осіб, працездатні громадяни до моменту працевлаштування не мають матеріальної підтримки», - наголошується в Програмі.

Також зазначено, що з початку антитерористичної операції у Донецькій та Луганській областях більше 548 осіб із числа військовослужбовців, працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, інших силових структур області є мешканцями Житомирської області, які у ході виконання службових обов’язків отримали поранення різного ступеня важкості та потребують медичної реабілітації.

6,8 мільйонів з обласного бюджету планують направити на:

надання внутрішньо переміщеним особам з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції грошової допомоги як таким, що потрапили у важкі життєві обставини;

забезпечення внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, умовами тимчасового проживання в установах, підприємствах, організаціях області, харчуванням за необхідністю, здійснення безпечного і регулярного перевезення учнів, дітей до місця навчання у сільській місцевості;

забезпечення проведення лікування та медичної реабілітації військовослужбовців, працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, інших силових структур області, що брали участь у антитерористичній операції.

Нагадаємо, «бюджетна» сесія Житомирської обласної ради відбудеться 16 січня.

Як повідомляв Житомир.info, за інформацією ОДА станом на 5 січня цього року загальна кількість переселенців, які прибули в Житомирську область, складає 6 тис. 171 особу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі