Влада

У Житомирі презентували проект міського бюджету на 2015 рік

13 January 2015, 19:12

 Про головний фінансовий документ міста на 2015 рік говорили на презентації проекту бюджету у Житомирській міській раді 13 січня. За словами директора департаменту фінансів, в цьому році традиційно дефіцитною залишиться виплата заробітних плат працівникам бюджетної сфери.

«Ми враховували обов’язково збільшення витрат на енергоносії і забезпечували потребу в повному обсязі для того, щоб забезпечити безперебійне функціонування установ, збільшували також витрати на харчування дітей в дитячих садочках, для того, щоб стовідсотково виконувались норми натуральні норми харчування. Суттєвих відмінностей в структурі видатків не відбулося. Всі ті напрямки, які фінансувались в попередніх роках будуть фінансуватись і в 2015-му році», - розповідає директор фіндепартаменту Сергій Гаращук.

Під час презентації проекту міського бюджету присутні обговорювали і бюджет розвитку. За словами чиновників, його обсяг у 2015 році не скорочуватиметься.

«Ресурсне забезпечення бюджету розвитку не є меншим внаслідок того, що після забезпечення усіх поточних витрат – фінансування бюджетних установ, проведення заходів по реалізації міських цільових програм – ми маємо можливість передати кошти до бюджету розвитку. В тому представленому проекті бюджету ми очікуємо 116 млн. грн. передати на здійснення капітальних витрат. В сукупності ще додається до цих коштів 13,2 млн. грн., які прогнозуємо отримати від продажу землі, майна і надходження коштів пайової участі», - каже Сергій Гаращук.

Презентація проекту бюджету тривала майже дві години. Після опрацювання в депутатських комісіях головний фінансовий документ мають затвердити на сесії міської ради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі