Україна

"Наша Україна" пропонує "відщепенцям" підкоритися чи здати мандати

21 February 2008, 12:25
Президія партії "Народний союз "Наша Україна" вважає підстави виходу з партії голови секретаріату президента Віктора Балоги, його заступника Романа Безсмертного та 5 депутатів Верховної Ради надуманими й абсурдними.

Про це йдеться в заяві президії партії щодо офіційної позиції у зв’язку з виходом Балоги і ще шістьох осіб з лав НСНУ, розміщеній на сайті блоку "НУ-НС".

"Кожен політик має право вільно вийти з будь-якої партії і обрати інший шлях самореалізації. Однак відповідальні політики чесно інформують суспільство про причини і цілі своїх дій. Цілком очевидно, що приводи, подані нашими колишніми колегами як підстави виходу з партії, є надуманими", - сказано в заяві.

 

"Заявляти про вихід з партії, почесним головою якої є президент України, обґрунтовуючи це бажанням підтримати президента, не тільки морально, але й абсурдно", - вважає президія НСНУ.

"Цілком очевидно, що такими діями наші колишні однопартійці свідомо чи несвідомо шкодять як президенту (Віктору) Ющенку, так і найбільшій політичній силі, на яку президент спирається в парламенті та суспільстві", - йдеться в заяві.

Не менш абсурдними, на думку президії НСНУ, є "звинувачення в недемократичності партійного життя, особливо якщо з ними виступають люди, які не лише давно не беруть участь у роботі керівних органів партії, а й місяцями навіть не бувають у її офісі".

"Наша Україна" була й залишається демократичною парламентською партією України, партією Майдану, партією президента Ющенка", - запевняє президія партії.

"Ми послідовно працюємо для забезпечення єдності демократичної коаліції і реалізації зобов’язань, які підтримав український народ, обираючи президента Ющенка і нинішній склад парламенту. Ми не зійдемо з цього шляху і не зрадимо своїх виборців", - обіцяють у пропрезидентській партії.

Президія НСНУ нагадує також, що "вийшовши з партії, п’ятеро народних депутатів залишаються членами фракції блоку "Наша Україна – Народна Самооборона" і мають виконувати волю виборців, коаліційну угоду і рішення фракції, або добровільно скласти депутатські мандати".

"Ми запевняємо наших виборців, що і надалі докладемо усіх зусиль, аби пропрезидентська демократична більшість у парламенті була непорушною", - запевняє президія партії НСНУ.

Як відомо, 15 лютого з партії НСНУ вийшов Балога, а 19 лютого – член Політради НСНУ, заступник глави секретаріату президента Безсмертний, а також депутати: Михайло Полянчич (голова Центральної контрольно-ревізійної комісії НСНУ), Ігор Кріль (заступник голови партії), Віктор Тополов (член президії НСНУ), Оксана Білозір та Василь Петьовка (обоє - члени Політради партії).

Українська правда

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі