Україна

Бізнесмен погрожував убити журналіста

21 February 2008, 16:52

 

Працівники прокуратури Рівного затримали бізнесмена Анатолія Пехотіна за підозрою в погрозах убити журналіста газети “Рівне вечірнє” Влада Ісаєва. Про це повідомив прокурор міста Роман Федик.

А. Пехотіна затримали в будівлі Рівненського міського суду, він прибув у Рівне зі США в цивільній справі. Того ж дня пан Пехотін дав свідчення слідчому прокуратури. Він тривалий час перебував у розшуку, оскільки був за межами України.

Як нагадують “Українські новини”, прокуратура Рівного 2 квітня 2007 року порушила кримінальну справу проти А. Пехотіна за ст. 129 ч. 1 Кримінального кодексу (загроза вбивством) після того, як 23 лютого В. Ісаєв за редакційним завданням фотографував конфлікт, пов’язаний із захопленням бізнесменом Анатолієм Пехотіним автостоянки на вул. Млинівській у Рівному. Побачивши Ісаєва з фотоапаратом, озброєний Пехотін приставив до його шиї пістолет і погрожував застрелити його, якщо той щось писатиме про те, що відбувається. Під час конфлікту було поранено одного з охоронців автостоянки.

У березні Рівненське міське управління УМВС порушило кримінальну справу за фактом незаконного володіння, носіння та застосування зброї Пехотіним. Прокуратура провела перевірку за заявою Ісаєва й не виявила в діях Пехотіна складу злочину за жодним із фактів, викладених у заяві. Та прокурор області призупинив відмову прокуратури міста й повернув справу на додаткове вивчення. І ось майже через рік, 19 лютого, бізнесмена таки затримали.

Ігор Петрович

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі