Економіка

Які податки затвердила Житомирська міська рада, а які відклала «на потім»

5 February 2015, 17:30

В опублікованому на сайті міської ради рішенні «Про міський бюджет на 2015 рік» є розміри податку на транспорт, ставки оренди нерухомості, єдиний податок та податок на роздрібну торгівлю підакцизними товарами.

Зокрема, в рішенні зазначено:

Встановити ставку транспортного податку для фізичних та юридичних осіб, в тому числі нерезидентів, які мають зареєстровані згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 000 гривень за кожен легковий автомобіль, який використовувався до 5 років і має об'єм циліндрів двигуна понад 3 000 куб.см.

Визначити мінімальну вартість місячної оренди одного квадратного метра загальної площі нерухомості у м.Житомирі на 2015 рік:

6,08 грн. – для провадження некомерційної діяльності, у тому числі  для проживання фізичних осіб;

12,16 грн. – для провадження виробничої діяльності;

18,24 грн. – для провадження іншої комерційної діяльності.

Встановити для осіб - суб'єктів господарювання роздрібної торгівлі, які здійснюють реалізацію підакцизних товарів, ставку податку у розмірі 5% від вартості (з податком на додану вартість) з обсягу реалізованих підакцизних товарів.

Встановити фіксовані ставки єдиного податку з розрахунку на календарний місяць, виходячи з розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року (далі мінімальна заробітна плата), у таких розмірах:

для першої групи платників єдиного податку – 10% розміру мінімальної заробітної плати;

для другої групи платників єдиного податку – 20% розміру мінімальної заробітної плати.

«Ми пропонуємо зняти все те, що стосується податків на нерухомість, на транспорт, всіх тих нових податків, щоб вони не йшли в цілому в бюджеті, а розглянути їх окремо, окремим проектом рішення прийняти. Я вважаю, що потрібно провести громадське обговорення з кожного з цих питань і тільки тоді прийняти ці рішення. Це питання знімається однозначно і не виноситься», - казала на сесії 29 січня в.о. мера, секретар міської ради Любов Цимбалюк.

В прийнятому рішенні відсутні пункти: про зонування ставок податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки для об'єктів нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних (планувалось 0,75%) та юридичних осіб (планувалось зонування); про зонування ставок податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки для об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних (планувалось 2%) та юридичних осіб (зонування); про ставку податку за земельні ділянки, нормативну грошову оцінку яких проведено (планувалось 3% від оцінки).

Нагадаємо, затвердити ці податки депутати планують у лютому, під час прийняття бюджету розвитку міста.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі