Місто

У Житомирі пайову участь на благоустрій для власників МАФів хочуть прив’язати до місця розташування

6 February 2015, 14:39

У Житомирі збираються затвердити порядок визначення розмірів пайової участі для власників тимчасових споруд в утриманні об’єктів благоустрою на території міста.

Відповідний проект рішення Житомирського міськвиконкому опублікований на офіційному сайті мерії.

У додатку до даного проекту рішення міститься сам порядок визначення обсягів пайової участі при встановленні та експлуатації тимчасових споруд. Так, розмір пайової участі залежатиме від загальної площі тимчасової споруди, середньої базової вартості 1 кв.м земельної ділянки та місця розташування споруди.

Розмір пайової участі збираються розраховувати за наступною формулою:

ПУ= П х Сбв х Кз, де: ПУ – розмір Пайової участі; П – загальна площа тимчасових споруди торговельного, побутового, соціально-культурного та іншого призначення; Сбв – середня базова вартість одного квадратного метра земельної ділянки, встановлена рішення Житомирської міської ради; Кз – зональний коефіцієнт:

- зона «А» (центральна частина міста) – 5,0;

- зона «Б» (мікрорайони переважно забудовані житловими багатоповерховими будинками з розвинутою інфраструктурою об’єктів торгівлі та побутового обслуговування) – 4,0;

- зона «В» (квартали переважно забудовані приватними житловими малоповерховим будинками з обмеженим розвитком інфраструктури об’єктів торгівлі та побутового обслуговування) – 3,0;

- зона «Г» (промислові зони з незадовільним розвитком інфраструктури об’єктів торгівлі та побутового обслуговування) – 2,0;

- зона «Ж» (зона спеціального призначення) – 1,0.

Дещо іншим чином визначатиметься розмір пайової участі при встановленні тимчасових споруд для проведення гастрольних, розважальних, рекламних та інших заходів, а також майданчиків для харчування біля закладів громадського харчування та торгівельно-побутового призначення. Він встановлюватиметься з розрахунку 50% ставки пайової участі, розрахованої за формулою ПУ= П х Сбв х Кз / 365 х кількість днів проведення заходів (встановлення майданчиків).

Розмір пайової участі при встановленні тимчасових споруд на час проведення загальноміських святкових заходів; здійснення торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами з лотків, прилавків, пересувних засобів торгівлі та іншого торгівельного обладнання сплачуватиметься єдиним внеском та обраховуватиметься за формулою: ПУ= П х Сбв х Кз / 365 х кількість днів проведення заходів (здійснення торгівлі).

Також зазначається, що 80% від нарахованої суми пайової участі має сплачуватися власником тимчасової споруди до міського бюджету, а 20% йтиме на розрахунковий рахунок уповноваженого органу, яким є «Інспекція з благоустрою Житомира». Начальник «Інспекції з благоустрою Житомира» отримає повноваження укладати договори про пайову участь та контролювати її сплату суб’єктами господарювання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі